نگهداری بذرSatureja spicigera در شرایط فراسرد
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: ASECONF01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 794
نویسندگان
استادیار، دانشگاه محقق اردبیلی دانشکده مشگین شهر، اردبیل
استاد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
استادیار، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران
کارشناسی ارشد، سازمان آموزش و پرورش
چکیده
در سالهای اخیر در کشور ما نیز توجه زیادی به گیاهان دارویی شده است. از آنجا که گونه های مختلف گیاه مرزه بر اثر برداشت بیرویه از عرصههای طبیعی توسط انسان، تنشهای زنده و غیرزنده تهدید شده و کشت کار پیدرپی یک گونه باعث کاهش تنوع ژنتیکی آنها میگردد، حفظ ذخایر ژنتیک این گونهها از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از تکنیک نگهداری بذر در دمای فراسرد که یکی از روشهای نگهداری ژرم پلاسم در شرایط خارج از رویشگاه است، میتوان بذر را به طور طولانی مدت، با هزینه بسیار کمتر و بدون از دست دادن قوه نامیه ذخیره سازی کرد. برای نگهداری بذر Satureja spicigera در شرایط فراسرد از پیش تیمارهای گلیسرول، محلول ویتریفیکاسیون گیاهی Plant Vitrification Solution یا PVS2کاهش رطوبت بذر قبل از ورود به ازت مایع استفاده شد. نتایج نشان داد که بین پیشتیمارهای مختلف، از لحاظ شاخص جوانهزنی و سرعت جوانهزنی اختلاف معنیداری وجود دارد و میتوان با استفاده از فناوری فراسرد و بکارگیری پیشتیمار مناسب، بذر این گونه ارزشمند و در حال خطر را میتوان برای مدت زمان بسیار طولانی حفظ و از انقراض این گونه منحصر به فرد جلوگیری نمودکلیدواژه ها
مرزه، فراسرد، ژرم پلاسم، گلیسرول، ویتریفیکاسیونمقالات مرتبط جدید
- تاثیر مهاجرت روستا-شهری بر توسعه فیزیکی شهر آبادان
- جداسازی وغربالگری باکتری های محرک رشد از ریزوسفر گیاهان و بررسی حلالیت فسفات
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذر گیاه رزماری (Salvia rosmarinus)
- بررسی اثر شوری بر جوانه زنی بذرگیاه مغربی صورتی (Oenothera spiciosa)
- هرس تاثیر بررسی زمستانه و هرس تابستانه صفات برخی بر انگور یاقوتی منطقه درسیستان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.