ارزیابی کارآیی مصرف هم زمان ریزمغذی ها و علفکش ها بر عملکرد گندمو کنترل علف های هرز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در علوم کشاورزی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ASECONF01_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 509
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد دهپوری

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد آیت الله آملی، گروه زراعت ، آمل، ایران

سید سهیل معنوی امری

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد آیت الله آملی، گروه زراعت ، آمل، ایران

سید تقی ساداتی ولوجائی

دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد آیت الله آملی، گروه زراعت ، آمل، ایران

یوسف نیک نژاد

گروه کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی،آمل، ایران

چکیده

به منظور بررسی ارزیابی کارآیی مصرف هم زمان ریز مغذی ها و علفکش ها بر عملکرد گندم و کنترل علف های هزر ، آزمایش در سال زراعی 1394- 1393 در مزرعه مرکز تحقیقات کشاورزی ساری در استان مازندران انجام شد. این آزمایش بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل علفکش های کلودینافوپ پروپارژیل، تریبنورون متیل، آمیخته کلودینافوپ پروپارژیل و تریبنورون متیل و آمیخته هر یک از علفکش ها با دو ریزمغذی کامل (روی، مس، آهن، منگنز، منیزیم، مولیبدن) به میزان یک کیلوگرم در هکتار و روی به میزان نیم کیلوگرم در هکتار بود. نتایج نشان داد که در کنترل علف های هرز بین تیمارها اختلاف معنی داری وجود نداشت. علاوه بر این علفکش های کلودینافوپ پروپارژیل، تریبنورون متیل و آمیخته آن ها نیز به خوبی با ریزمغذی ها قابل آمیختن بودند. مناسب ترین تیمار آمیخته کلودینافوپ پروپارژیل، تریبنورون متیل و ریز مغذی کامل بود که در آن علف های هرز به میزان 99/71 کنترل شدند و عملکردی معادل 5480 کیلوگرم در هکتار تولید گردید. لذا می توان با کاربرد توأم علفکش ها و ریزمغذی های به کار رفته در این پژوهش، ضمن کنترل علف های هرز و تغذیه گندم به عملکرد مناسبی نیز دست یافت.

کلیدواژه ها

گندم، علف هرز، ریزمغذی، اختلاط، کلودینافوپ پروپارژیل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.