ویژگیهای شهرسازی در شهرهای صفوی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر راهبردهای توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING07_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3776
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرجس فاطمی

کارشناسی ارشد طراحی شهری دانشگاه بین المللی امام رضا( ع)

چکیده

و ویژگیهای مشترک شهرسازی در شهرهای مهم عصر صفوی مورد بازشناسی قرار گیرد . دوران صفویه بهویژه عهد شاهعباس اول ازلحاظ شهرسازی و توسعه شهری در ایران، دورانی طلایی بهحساب میآید.در شهرسازی آن دوران که اوج شکوفاییاش در اصفهان به ظهور میرسد، سه رابطه انسان باخدا، انسان با انسان و انسان با طبیعت موردتوجه خاص قرار میگیرد. با کنکاشی در تاریخ شهرسازی ایران و مکاتب آن درادوار گوناگون مشخص میگردد که معمولاً مهمترین ویژگیهای شهری و شهرسازی هر حکومتی در پایتخت آن حکومت بهطور بهتر و شفافتر تجلی مییابد. در دوره صفویه سه شهر تبریز، قزوین و اصفهان به ترتیببه پایتختی برگزیده میشوند و شهر » اشرف « یا بهشهر کنونی نیز عنوان پایتخت تابستانی آن دولت را پیدا میکند. در این میان برای بازشناسی اصول حاکم بر شهرسازی این دوره جستجو در میان متون و کتب تاریخی که به بررسی ویژگیهای شهرهای این دوره پرداختهاند و توصیفاتی دقیق ارائه نمودهاند راهگشا خواهد بود. طی مقاله حاضر کوشش شده از طریق نگاه تحلیلی به اسناد مکتوب و مصور، تصویری روشن از اصول ارائه گردد.

کلیدواژه ها

شهر، شهرسازی، پایتخت، صفویه، مکتب اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.