عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری پزشکی در شهر مشهد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر راهبردهای توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING07_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 999
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عنابستانی

دانشیار گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی مشهد

زهرا عنابستانی

دانشجوی دکترای جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

گردشگری پزشکی موضوعی کاملاً جدید است .این نوع گردشگری با مداخله مستقیم مسائل پزشکی ارتباط دارد و انتظار میرود نتایج چنین مسافرتهایی اساسی و طولانیمدت باشد. در این مقاله تلاش شد تا عواملمؤثر بر انتخاب کلانشهر مشهد جهت درمان از دیدگاه گردشگران پزشکی موردبررسی قرار گیرد. روش تحقیق در این مطالعه، ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر روش، توصیفی- تحلیلی است و روش گردآوری اطلاعات کتابخانهای و میدانی و روش تجزیهوتحلیل اطلاعات هم بهصورت آمار توصیفی )میانگین، انحراف معیار( و استنباطی )تحلیل عاملی و آزمونT تک نمونهای( صورت گرفته است. جامعه آماری تحقیق، شامل گردشگران پزشکی حاضر در شهر مشهد که بر اساس برآوردها در سال 3131 حدود 03222 نفر است، طبق فرمول کوکران تعداد نمونه لازم 02 نفر به دست آمد. با توجه به یافتههای تحقیق، میزان کیفیت خدمات درمانی بااماره 16/9 درصد بیشترین تأثیر را بر انتخاب این شهر جهت درمان از سوی گردشگران پزشکی داشته است. همچنین بر پایه آزمونT تک نمونهای اختلاف معناداری بین میانگین عوامل و میانه نظری 1 در شهر مشهد از دیدگاه گردشگران وجود دارد که بیانگر اثرگذاری قابلملاحظه این عوامل در انتخاب این شهر جهت درمان است. با توجه به یافتهها، راهکارهایی شامل احداث شرکتهای خدمات گردشگری پزشکی، اطلاعرسانی در رابطه با گردشگری پزشکی از طریق رسانههای ارتباطجمعی )تلویزیون، ماهواره، اینترنت و غیره(، ایجاد هماهنگی بین سازمانهای متولی امر گردشگری و پزشکی و غیره پیشنهاد شده است

کلیدواژه ها

گردشگری پزشکی، خدمات درمانی، سهولت دسترسی، پزشک متخصص، شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.