شناسایی موانع به کارگیری ITدر بازار سرمایه ایران با استفاده از تکنیکهای تصمیم گیری چند معیارهAHP & TOPSIS

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_246
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 567
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور کرمی

آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد، فیروزآباد، ایران

علی کریمی

آموزشکده فنی و حرفه ای سما، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزآباد، فیروزآباد، ایران

سعید عزیزی

کارشناس حسابداری مالی علمی کاربردی فارس فیروزآباد

چکیده

شرکت های ارائه کننده خدمات مالی از نخستین استفاده کنندگانITمحسوب میشوند. از آن جایی که مبادله فیزیکی دارایی در ارائه خدمات مالی مورد نیاز نیست تجارت الکترونیک در بین شرکت های خدماتی می بایست بیشتر مورد توجه قرار گیردلذا با توجه به نقش و اهمیت IT در بازار سرمایه و امکان دستیابی به بازارهای بین المللی، شایسته است تا در گام نخست با شناسایی عوامل مؤثر بر کاربرد این فناوری ارزشمند زمینههای بکارگیری و توسعه آن را فراهم نمود. بردین منورور متمتررین سئوالی که در این پژوهش مطرح است بررسی و شناسایی موانع گسترش و کاربردITبر بازار سرمایه ایران است. روش تحقیق حاضر تحلیلی- توصیفی می باشد. جتت شناسایی این موانع، با بررسی ادبیرات تحقیق و مطالعات مشابه، موانع مؤثر برر بکارگیری IT در بازار سرمایه ایران در شش دسته از موانع شناسایی شده و مورد آزمون قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش شامل کارکنان بورس اوراق بهادار منطقهای کرمان و شرکت های کارگزاری استان کرمان می باشد. تعداد پرسنلی که آشنایی لازم با موضوع را داشتند مجموعاً 76 نفر برآورد شد. لذا تعداد 76 پرسشنامه بین افراد مورد مطالعه توزیع گردید که از این تعداد 85 پرسشنامه عودت داده شد. همچنین جهت محاسبه پایایی ابزار گردآوری دادهها از روشهای متفاوتی از جمله اجرای دوباره )روش باز آزمایی(، روش موازی )همتا(، روش تنصیف )دو نیمه کردن پرسشنامه و محاسبه همبستگی نمرات دو دسته و روش آلفای کرونباخ به کمک نرم افزار SPSSاستفاده شده است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.