تعیین بهترین نقاط احداث مخازن استراتژیک فرآوردههای نفتی و تعیین ظرفیت آنها در کشور

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_145
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 441
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزاده سادات فیاض لاهیجانی

فارغ التحصیل دانشگاه علامه طباطبایی

محمدعلی خاتمی فیروزآبادی

استادیار دانشکده حسابداری و مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

با توجه به ماهیت استراتژیک تامین فراورده های نفتی) بنزین، نفت سفید، نفت گاز و نفت کوره( در کشور، تحقیق حاضر در حوزه انباشت فراورده های نفتی، به مطالعه کل مخازن استراتژیک این فراورده ها درکشور از نظر توانپاسخگویی به افزایش مصرف سالهای آتی می پردازد. در این راستا با پیش بینی کمترین میزان مصرف فراورده نفتی ،کمترین ظرفیت مورد نیاز مخازن استراتژیک در چشم اندازی 02 ساله تعیین گردید. یعنی پس از تعیین چهار معیاراصلی دخیل در پیش بینی ظرفیت از طریق انجام مصاحبه با خبرگان، برای هر یک از مناطق 73 گانه کل کشور، معادله رگرسیون خطی چندگانه ارائه شد و با حل این معادلات میزان کمترین میزان مصرف فراورده های نفتی در سال 8021 و در نتیجه حداقل میزان ظرفیت مورد نیاز مخازن استراتژیک پیش بینی شد. تفاوت ظرفیت کنونیمخازن موجود و حداقل نیاز مصرفی آینده لزوم ارزیابی مخازن و در صورت نیاز احداث مخازن جدید را متذکر شد. سپس تلاش شد که با ارزیابی مخازن استراتژیک فراورده های نفتی درمناطق مختلف کشور، در مناطق فاقد مخازندارای مطلوبیت مناسب، بهترین محل های احداث مخازن جدید به منظور تامین افزایش ظرفیت مورد نیاز، تعیین شود. به این دلیل پس از تعیین 1 معیار موثر در عملکرد مطلوب مخازن با انجام مصاحبه با خبرگان مخازن مناطق73 گانه کشور از حیث این معیارها با استفاده از روش ارائه پرسش نامه مورد بررسی قرار گرفتند و پس از تحلیل آماری داده های حاصل با استفاده از آمار توصیفی، 82 منطقه فاقد مخازن مطلوب مشخص شدند. در آخرین مرحله، هر کدام از 82 منطقه فوق، به زیر مناطقی تقسیم شدند و از میان این زیرمناطق با استفاده از روش مقایسات زوجی فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP بهترین زیر مناطق برای احداث مخازن جدید تعیین شدند.لازم به ذکر است که در این مرحله از 0 معیار برتر حاصل از انجام مقایسات زوجی برای رتبه بندی مناطق بهره گرفته شد

کلیدواژه ها

مخازن استراتژیک فراورده های نفتی، تعیین ظرفیت، مکان یابی، رگرسیون خطی چندگانه، فرایند تحلیل سلسله مراتبی AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.