توسعه مدل ارزیابی عملکرد یک مرکز تحقیقاتی دفاعی مبتنی بر کارت ارزیابی متوازن نوآورانهI-BSC

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی پژوهشهای نوین در مدیریت و مهندسی صنایع
  • کد COI اختصاصی: ICMNGCONF01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق مرادی

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشگاه علامه طباطبایی

محمدرضا کورنگی

کارشناس ارشد مدیریت اجرایی

وحید دهبندی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع

چکیده

در این پژوهش از مدل کارت ارزیابی متوازن به عنوان مبنایی برای توسعه مدل ارزیابی عملکرد و انتخاب معیارهای مناسب برای ارزیابی در یک سازمان تحقیقاتی دفاعی استفاده شده است. به دلیل اهمیت نوآوری و اقدامات نوآورانه در عملکرد سازماناین عامل در بعدی جداگانه، در کنار سایر ابعاد )جمعا 5 بعد( در نظر گرفته شد. برای ارزیابی عملکرد سازمان با مرور ادبیات نظری و نیز مصاحبه با کارشناسان سازمان 505 معیار انتخاب شد. سپس پرسشنامه تهیه و در اختیار کارشناسان و خبرگان سازمان قرار گرفت تا معیارهای مهمتر را برای سازمان مشخص شود که از این بین 55 معیار برای قرار گرفتن در مدل پیشنهادی انتخاب شدند. برای انجام آزمون های آماری از نرم افزارSPSSنسخه 51 استفاده شد. آزمون آماری مورد استفادهبرای انتخاب معیارهای مناسب آزمون میانگین بود به این صورت که در هر بعد معیارهایی که نمرات آنها از نمره میانگین درآن بعد بیشتر و انحراف معیار آنها مثبت بود، انتخاب شدند. اگر چه معیارهای عملکردی نوآوری در ابعاد دیگر مانند رشد ویادگیری و فراینها وجود دارند، اما در بعد نوآوری دستاوردهای نوآورانه ایجاد شده مانند محصولات جدید، دانش نظری و کاربردی ایجاد شده به عنوان خروجی فرایندها و اقدامات نوآورانه سازمان که در رسیدن به آرمان و چشمانداز آن نقش اساسی دارند مد نظر قرار گرفته است. در نهایت روابط بین ابعاد مدل و چگونگی اثرگذاری این ابعاد و معیارهای تعیین شده در هریک در رسیدن سازمان به چشمانداز آن در قالب نقشه روابط ترسیم شده است

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد، معیارهای کلیدی عملکردی، کارت ارزیابی متوازن نوآورانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.