شناخت ساختار پایداری در معماری بومی روستاهای کوهستانی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی معماری،عمران و محیط زیست شهری
  • کد COI اختصاصی: ARCHITECTURE03_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 716
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزاله رمضان قمبری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه، دانشکده فنی و مهندسی، گروه معماری، عضو باشگاه پژوهشگران جوان، کرمانشاه،

آریا مظهری

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه رازی، واحد کرمانشاه، گروه معماری، کرمانشاه، ایران

شبنم شریفی فر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زبان، گروه معماری، زنجان، ایران

چکیده

معماری پایدار و ساختار شهر پایدار را می توان در نمونه های بسیاری از معماری گذشته ایران مشاهده نمود که در بسیاری از موارد، محیط زیست و اقلیم منطقه،موجب شکل گیری آن شده است، معماری کوهستانی دارای ویژگی های منحصر به فردی است که با در نظر گرفتن معیارهای بصری، با اصول و ویژگی های طبیعی و اکولوژیک بستر خود نیز منطبق است، به طوریکه بسیاری از مفاهیم نوین در عرصه معماری پایدار را در بر می گیرد. براساس یافته های تحقیق مشخص گردید که معماری روستاهای کوهستانی بالاخص روستای هجیج با توجه به تأثیر مستقیم عواملی چون شکل شناسی زمین و بافت آن، اقتصاد مبتنی بر معیشت و شرایط شغلی، وضعیت اجتماعی و فرهنگی در شکل گیری این معماری و همچنین توجه معماران به تأثیرات آب و هوایی منطقه بر روی ساختمان و بهره برداری از مصالح بوم آورد، توجه به طبیعت و تجدیدپذیری منابع انرژی به عنوان یک معماری پایدار و همساز با اقلیم شناخته می شود.

کلیدواژه ها

پایداری، معماری پایدار، معماری کوهستانی، روستای هجیج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.