استفاده از علوم و فناوری های نوین در مسیر حفظ سلامت تخم مرغ

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم و فناوری های نوین ایران
  • کد COI اختصاصی: PFCONF01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 453
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی توکلی

گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

افرا وطنخواه

دانشجوی دکتری دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

استفاده از علوم و فناوری های نوین در کلیه زمینه های صنعت طیور کشور از جمله تولید تخم مرغ و فراورده های جانبی طیورضروری می باشد. در حال حاضر تولید کنندگان تخم مرغ رقابت بسیاری در تصاحب بازارهای مصرف حتی در سطح بین المللی دارند. در این میان کیفیت محصول ارائه شده دارای اهمیت به سزایی بوده و وجود هرگونه اختلال در تخم مرغ، به سرعت مورد توجه مصرف کننده واقع می گردد. در برخی موارد کیفیت پایین تخم مرغ های تولیدی در ایران سبب گردیده است که صنعت طیور ایران مشکلات عمده ای در امر بازاریابی، فروش و صادرات این محصول داشته باشد. فساد تخم مرغ، بد شکلی ها، تغییرات رنگ و بسیاری از ناهنجاری های دیگر، عمده ترین نگرانی تولید کنندگان تجاری می باشد. بنابراین ضروری است برنامه های مختلفی از سوی سازمان های نظارتی و تولید کنندگان تخم مرغ در راستای افزایش کیفیت این محصول اجرا گردد. از جمله این برنامه ها، استفاده از علوم و فناوری های نوین در جهت اصلاح روش های جمع آوری، انبارداری و بسته بندی، استفاده از فناوری های نوین در راستای افزودن مکمل های نوین در جهت اصلاح روش های جمع آوری، انبارداری و بسته بندی، استفاده از فناوری های نوین در راستای افزودن مکمل های طبیعی با منشأ گیاهی در جیره طیور، به کارگیری علوم و فناوری های نوین به منظور کاهش بار میکروبی در محل های تولید و نگهداری، اطلاع رسانی شفاف و افزایش آگاهی مرغداران در خصوص فوائد استفاده از علوم و فناوری های نوین در صنعت طیور کشور و همچنین استقرار ناظرهای علمی و آشنا با فنون نوین نظارتی در مراکز تولید و عرضه محصول می باشد. در مقاله حاضر به طور مبسوط نقش استفاده از علوم و فناوری های نوین در ارتقاء کیفیت تخم مرغ خوراکی مورد بحث قرار خواهد گرفت. به علاوه راهکارهای مناسب جهت افزایش ایمنی غذایی این محصول در کشور ارائه خواهد شد.

کلیدواژه ها

تخم مرغ، ارتقاء کیفیت، ایمنی غذا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.