بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس احساس تنهایی کودک در دانش آموزان دختر دبستانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین همایش ملی پژوهش و درمان در روانشناسی بالینی
  • کد COI اختصاصی: NCRTCP02_160
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 525
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره انجم شعاع

نویسنده مسئول، کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی

سعید قنبری

هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

ابوالقاسم خوش کنش

هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

هاجر فلاح زاده

هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

مقدمه: این پژوهش با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس احساس تنهایی کودک میان دانش آموزان دختر مقطع دبستان اجرا شد. روش ها: جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر پایه های تحصیلی سوم تا ششم ابتدایی شهرکرمان در سال تحصیلی 39 39 بود که از میان آنها 993 نفر به روش نمونه گیری خوشه ای در دسترس انتخاب شدند.ابزارهای پژوهش شامل مقیاس تنهایی کودک ]آشر و دیگران، 4391 [ و سیاهه رفتاری کودک ]آشنباخ و رسکولا، 92 بودند. یافته ها: یافته ها نشان داد علاوه بر روایی صوری، مقیاس احساس تنهایی از همسانی درونی بالایی0/83 برخوردار است و همبستگی های ماده کل نشان داد که تمام ماده ها با نمره کل، همبستگی قابل قبولی دارند - - 2/92 2/35[ [ و اعتبار مقیاس از طریق دو نیمه کردن آزمون برابر با0/73 بود. روایی پیش بین این مقیاس به واسطه همبستگی متوسط 0/25-0/18 آن با زیر مقیاس های درونی سازی شده سیاهه رفتاری کودک ]به استثناء زیر مقیاس مشکلات جسمانی تأیید شد و احساس تنهایی آنها را به طور مثبت پیش بینی می کرد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج، مقیاس احساس تنهایی کودک در جامعه دانش آموزان دختر دوره دبستان شهر کرمان دارای اعتبار و روایی مناسبی است

کلیدواژه ها

مقیاس احساس تنهایی، ویژگی های روان سنجی، اعتبار و روایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.