بررسی و مقایسه فنی، اقتصادی، اجتماعی اجرای کانال درجا، کانالت و لوله کم فشار- مطالعه موردی (ناحیه عمرانی ویس)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
  • کد COI اختصاصی: NCFF01_126
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 684
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سیدحسینی

کارشناس ارشد شبکه فرعی ویس (شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس)

نادر بشیرخباز

مدیر طرح های حوضه کارون و دز موسسه جهاد نصر

کیامرث نادران

سرپرست نظارت مقیم شبکه فرعی ویس (شرکت مهندسی مشاور مهاب قدس)

چکیده

با آغاز طرح احیای اراضی دشت های خوزستان و ایلام به وسعت 550 هزار هکتار در جهت افزایش توان توسعه کشاورزی استان خوزستان و گسترش شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی و با توجه به روش های متفاوت احداث شبکه های فرعی سیستم های متنوعی را می توان جهت اجرای شبکه های آبیاری درنظر گرفت. در این تحقیق ضمن معرفی سه روش اجرای کانال درجا، کانال پیش ساخته (کاتالت) و لوله کم فشار در اجرای شبکه های فرعی و ذکر مزایا و معایب هر کدام از آنها، در ابتدا به ارزیابی و مقایسه فنی، اقتصادی عملکرد کانال درجا با کانالت، جهت شبکه آبیاری و زهکشی واحد عمرانی ویس پرداخته شده و در نهایت گزینه برتر با خطوط لوله کم فشار که امروزه یکی از سیستم ها و تکنولوژی های متداول در احداث اینگونه شبکه های فرعی می باشد، مقایسه خواهد شد. در نهایت نتیجه گیری می گردد با توجه به استعداد و پتانسیل منطقه طرح واحد عمرانی ویس و تجربیات طرح های گذشته، احداث شبکه فرعی با کانالت، از لحاظ فنی، اقتصادی، اجتماعی برترین گزینه برای این ناحیه عمرانی، خواهد بود.

کلیدواژه ها

کانال درجا، کانالت، لوله کم فشار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.