مقایسه روش های اجرایی زهکش های زیرزمینی در ناحیه عمرانی دو ساحل راست رودخانه اعلاء رامهرمز

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
  • کد COI اختصاصی: NCFF01_096
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان خسروی نیا

کارشناس ارشد سازه های آبی و کارشناس مطالعات شرکت مهندسین مشاور دزآب

پویا نیکخواه

کارشناس ارشد سازه های آبی و کارشناس مطالعات شرکت مهندسین مشاور دزآب

مسعود صیاحی

کارشناس ارشد امور نظارت شبکه های آبیاری و زهکشی شرکت مهندسین مشاور دزآب

منصوره فریدونی

کارشناس ارشد عمران و کارشناس مطالعات شرکت مهندسین مشاور دزآب

چکیده

شبکه آبیاری اراضی رامهرمز بصورت ثقلی و با استفاده از سد انحرافی رامهرمز احداث شده بر روی رودخانه اعلاء که درحدود 6 کیلومتری غرب شهرستان رامهرمز وحدود 22 کیلومتری پائین دست سد مخزنی جره ساخته شده است در طرحشبکه فرعی آبیاری و زهکشی رامهرمز از دو گزینه آرایش شبکه زهکشی زیرزمینی استفاده شده است در گزینه اول طرحشبکه زهکشی زیرزمینی مطابق با مصوبات ابلاغی مهندسی ارزش موسسه جهاد نصر (کارفرما) ، به صورت تخلیه مستقیم تایلها در زهکش درجه 3 نیمه عمیق (کلکتور روباز) و جایگزین نمودن زهکش روباز نیمه عمیق درجه 3 به جای کلکتور هایبسته وزهکش کم عمق درجه 3 می باشد گزینه دوم تخلیه مستقیم تایل ها ی زیرزمینی در زهکش های درجه 2 عمیق سازمانآب و برق خوزستان و احداث زهکش سطحی درجه 3 کم عمق جهت جمع آوری رواناب های آبیاری در نظر گرفته شده است. در ابتدای طر بلوک های زراعی 11 و 13 و 15 به وسعت ناخالص 1100 هکتار براساس گزینه دوم طراحی و اجرا شد. درادامه اجرای طرح و به دلایلی از جمله مبانی طراحی خروجی مهندسی ارزش مورد تاکید کارفرما، هزینه بهره برداری طرح،مشکلات اجتماعی در جهت ادامه مسیر زهکش های درجه 2 در بلوک های زراعی دیگر از گزینه اول شبکه زهکشی زیرزمینیجهت طراحی و اجرا استفاده شد. در این مقاله پس از بررسی هر دو گزینه شبکه زهکشی زیرزمینی، از لحاظ فنی و بهرهبرداری مورد مقایسه قرار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

زهکشی زیرزمینی، زهکش درجه 2، زهکش درجه 3، مهندسی ارزش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.