بررسی توانایی مدل AquaCrop در شبیه سازی رشد و پیش بینی عملکرد ذرت دانه ای در شمال استان خوزستان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
- کد COI اختصاصی: NCFF01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 629
نویسندگان
استادیار پژوهشی بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان (صفی آباد)
چکیده
مدل های دقیق رشد گیاه ابزارهای مهمی برای شبیه سازی مراحل رشد و ارزیابی اثرات مدیریت های مختلف زراعی برعملکرد گیاه هستند. در این بین مدل AquaCrop بر اساس بیلان آب و توازن رطوبتی خاک، عملکرد دانه و ماده خشک، نیازتبخیری و تعرق و کارایی مصرف آب را در شرایط بدون محدودیت های رطوبتی و همچنین تنش های آبی پیش بینی می کند.به منظور واسنجی مدل AquaCrop آزمایشی در سال 1391 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد انجام و در این آزمایش،یادداشت برداری مراحل رشد گیاه، ماده خشک تولیدی، پوش تاج گیاه، تغییرات رطوبت خاک، حجم آب ورودی و خروجی دردو تیمار کشت ذرت در کف جویچه و کشت روی پشته با فواصل 75 سانتیمتری، ثبت و اندازه گیری و برای هر دو تیمارمذکور واسنجی مدل انجام شد. مقادیر شاخص های ارزیابی کارائی مدل حاکی از توانایی مدل در پیش بینی ماده خشکتولیدی، عملکرد دانه، پوشش تاج گیاه و رطوبت خاک در عمق توسعه ریشه گیاه داشت. از اطلاعات و داده های دو ساله (87-86) آزمایش با تیمار های مختل مدیریت زراعی و آبیاری صحت سنجی مدل انجام شد. ضریب تعیین، کارائی مدل، شاخصسازگاری ویلموتس نزدیک 100 و ریشه میانگین مربعات خطای نرمال شده کمتر از 10 درصد نشان دهنده توانایی خوب مدلدر پیش بینی عملکرد و ماده خشک تولیدی تیمار های مختلف آبیاری سطحی و قطره ای در مرحله صحت سنجی داشت.کلیدواژه ها
عملکرد دانه، ماده خش تولیدی، آب مصرفی، ذرت ، شبیه سازی، روش آبیاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.