بررسی علل و عواقب تاخیر در اجرای قراردادهای طرح و ساخت (EPC)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
  • کد COI اختصاصی: NCFF01_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1033
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیاوش حیدری ارجلو

دانشجوی دکترای سازه های آبی و کارشناس دفتر فنی شرکت عمران همیار آریا

چکیده

قراردادهای طراحی، تامین تجهیزات و ساخت و نصب (EPC): مخفف کلمات مهندسی (طراحی)، تامین کالا و ساخت واجرا می باشد. در سالهای اخیر اجرای پروژه های بزرگ به روش EPC مورد توجه کارفرمایان دولتی قرار گرفته است.سازمان مدیرنت و برنامه ریزی کشور، پیمان های EPC را پیمانهانی میداند که طراحی تفصیلی، تامین تجهیزات و کالا،عملیات ساختمانی و نصب در یک پیمان واحد منظور شده باشد. اجرای پروژه به صورت تک عاملی به دلیل یکی شدن منافعطراح، سازنده و مجری بر تعامل بیشتر، ارتباطات نزدنکتر، هم سویی بیشتر دست اندر کاران اجرای پروژه و افزایش بازخوردهای سیستم، به کاهش تضادها، کاهش بوروکراسی با کاغذ بازی منجر می شود. همچنین همکاری بهتر گروه برای تسریعدر اصلاحات لازم در مواقع ضروری را در بر دارد. لذا، در نهایت هزینه و زمان بری کل پروژه به شکل محسوسی کاهش می یابد. یکی از مهمترین مشکلاتی که کارفرمایان و پیمانکاران با آن مواجهند، تأخیر در اجرای پروژه است. در این مقاله تلاش شده است تا ضمن بررسی تجربیات صورت گرفته بر روی دلایل بروز تأخیر در پروژه های طرح و ساخت و عواقب ناشی از این تأخیرات در کشورهای مختلف و نیز ایران، در نهایت به جمع بندی و ارائه دلایل اصلی که سبب بروز تأخیرات در این پروژه ها می گردد اشاره نمود.

کلیدواژه ها

قراداد طرح و ساخت، کارفرما، پیمانکار، تاخیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.