امکان سنجی بازیافت پسماند محصولات کشاورزی کشت شده درطرح 550 هزار هکتاری در راستای توسعه پایدار
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
- کد COI اختصاصی: NCFF01_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 785
نویسندگان
استادیار دانشکده مهندسی علوم آب دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
حجم ضایعات بخش کشاورزی در مراحل مختلف از کاشت تا برداشت همواره یکی از دغدغه های زیست محیطی بوده است. در ایران کشاورزی سنتی موجب گشته که میزان ضایعات کشاورزی مقدار قابل توجهی باشد، به طوری که در برآورد سال 1386، ارزش ریالی آن بالغ بر دو هزار میلیارد تومان بیان شده است. از طرفی باقی ماندن ضایعات کشاورزی در محل، امکان آلوده نمودن مزارع و باغات را به انواع آفات و بیماری ها تشید می کند. صنایع تبدیلی یکی از راهکارهای تبدیل ضایعات به کالاهایی نهایی تر و با ارزش تر است که می تواند در بخش های کشاورزی و دامپروری، صنعت و با تولید انرژی استفاده گردند. در این مقاله سعی گشته است که امکان استفاده از پسماند کشاورزی در بخش های مختلف نظیر: کشاورزی (کاربرد به عنوان مالچ، تولید قارچ خوراکی، مواد بستر کشت، گلدان های قابل تجزیه، کمپوست)، دامپروری (غذای دام و غنی سازی غذای دام)، صنعت (تولید پلاستیک، آجر، چوب و پانل های زنبوری، مواد عایق، محصولات غذایی، انواع اسانس و کربن فعال، استخراج روغن و ماده رنگرزی) و انرژی (بیوگاز، بیودیزل و اتانول) بررسی شود.کلیدواژه ها
بازیافت، محصولات کشاورزی، راهکارمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.