یکپارچه سازی و هندسی اراضی بمنظور دستیابی به سازمان بهره برداری کشاورزی طرح ساحل چپ رامشیر بلوک زراعی G: راهبرد اقدام پژوهی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بررسی ابعاد اجرای طرح توسعه کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری
  • کد COI اختصاصی: NCFF01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا ابیض

مدیر واحد اقتصادی و اجتماعی شرکت مهندسی مشاور سازمان آب پردازان

اسماعیل مرید

کارشناس واحد اقتصادی و اجتماعی شرکت مهندسی مشاور ساز آب پردازان

امیدرضا بخشی پور

مدیرکارتوگرافی و GIS شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان

مسعود مهرجو

کارشناس واحد اقتصادی و اجتماعی شرکت مهندسی مشاور سازآب پردازان

چکیده

پایین بودن بهره وری و راندمان تولید محصولات کشاورزی از جمله ویژگی های اقتصادی مناطق روستایی در سراسر کشور است. پراکندگی و کوچک بودن اراضی از یک سو و کاهش منابع آب قابل استفاده در کشاورزی از سوی دیگر باعث بهره وری اندک در تولیدات زراعی گردیده است. هدف از انجام این پژوهش، چگونگی یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، تشکیل تشکل های مردمی در زمینه توزیع آب و انتقال مدیریت آب به نهادهای بهره بردار محلی در بلوک G شامل روستاهای ابودبیان قدیم، جدیده تلتلیه، بوخامه سفلی، سن و نوشادی بود به منظور انجام پژوهش از روش اقدام پژوهی مشارکتی استفاده شد. بدین منظور در سه مرحله جلسات مشارکتی برگزار و نتایج در قالب نقشه جدید طراحی و استخراج شد. بازخورد بدست آمده در هر مرحله مبنای اقدامات مراحل بعد به شمار می رفت. بر این اساس نتایج بدست آمده به صورت مشارکتی، کمک نمود گروه های بهره برداری در نقاط مورد توافق قرار گیرند. نتایج نشان داد که اراضی این بلوک زراعی از تعداد 432 قطعه به 310 قطعه تبدیل شد. به طوری که هر یک از مالکین این بلوک صاحب یک یا چند قطعه زمین با شکل هندسی زیرشبکه شدند. علاوه بر این فرایند دستیابی به این نتیجه به صورت مشارکتی و با خواست و نظر مالکین انجام، و رضایت افراد به صورت کامل تأمین شد.

کلیدواژه ها

یکپارچه سازی اراضی، اقدام پژوهی، بلوک G: توزیع آب و انتقال مدیریت آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.