کاهش اثر گسل برخط لوله مدفون
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی ژئوتکنیک و مهندسی لرزه ای شهری
- کد COI اختصاصی: ICGUEE02_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 782
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه لامعی گرگانی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
مربی، هیئت علمی موسسه آموزش عالی لامعی گرگانی
چکیده
در این مقاله با مطالعه اندرکنش لوله و گسل پارامترهای تاثیرگذار بر پاسخ لوله تعیین می شود و سپس روش عبور ایمن خط لوله تعیین می شود. نوع گسل امتداد لغز بوده و جهت حرکت گسل عمود بر محور خط لوله و به صورت افقی می باشد.جابجایی گسل یک متر بوده که این جابجایی موجب بوجود آمدن تنش و کرنش های بزرگ در مقطع لوله می شود. اندر کنش سیستم خاک-لوله با لحاظ کردن جابجایی های بزرگ، غیر خطی بودن مصالح لوله و شرایط خاص تماس و اصطکاک بین خاک و سطح بیرونی لوله در مدل المان محدود به طور دقیق شبیه سازی شده است. برای شبیه سازی از نرم افزار ABAQUS نگارش6.13 استفاده شده است. با توجه به اینکه جابجایی گسل مورد مطالعه قرار گرفته و از اثر امواج لرزه ای صرف نظر شده روش تحلیل شبه استاتیکی در نظر گرفته شده است. در این مقاله با تغییر یکی از پارامترها و ثابت نگه داشتن مابقی پارامترها سعی در بررسی دقیق تاثیر هر پارمتر بر پاسخ خط لوله شده است. فولاد مورد استفاده API 5L grades X65 می باشد. اثر نوع خاک، ضخامت خط لوله، زاویه عبور، و عمق دفن مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج این تحقیق برای دستیابی به طرح عبور ایمن می باشدکه بتواند به عنوان الگویی کلی مورد استفاده قرار گیرد. نتایج تحلیل در قالب جداول و شکل ارائه شده است که طی آن مقدار تنش و کرنش حداکثر و جابجایی بحرانی گسل ارائه شده است.کلیدواژه ها
خط لوله مدفون ، گسل ، مدل اجزای محدود ، عبور ایمن ، زاویه عبور لوله ،مقالات مرتبط جدید
- پهنه بندی خطر سیلاب با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و سنجش از دور (مطالعه موردی: غرب استان مازندران)
- بتن جاذب دی اکسید کربن: راهکاری نوین برای کاهش اثرات زیست محیطی
- بتن با قابلیت تغییر شکل: نوآوری در مصالح ساختمانی برای سازه های انعطاف پذیر و پایدار
- بررسی رفتار دینامیکی ساختمان های بلند در برابر زلزله با استفاده ازمیراگرها
- تعیین تابع شکل بهینه ی سیستم تک درجه آزادی معادل دیوار برشی فولادی مرکب
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.