بررسی شبکه جریان در بدنه و پی سد های خاکی با استفاده از مدل SEEP2 مطالعه موردی سد خاکی زولا چای سلماس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مهندسی عمران و توسعه پایدار ایران
  • کد COI اختصاصی: ICESCONF02_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1857
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی فکری علمدار

گروه عمران واحدارومیه دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه ایران

علیرضا پرویشی

گروه عمران واحدارومیه دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه ایران

چکیده

نشت آب و نحوه کنترل آن در سدهای خاکی یکی از مهم ترین مسائلی است که در طراحی و بهره برداری سدها مورد توجه خاص متخصصان امر قرار می گیرد. لذا تعیین موقعیت دقیق خط نشت آزاد و محل بیرون زدگی آن به منظور اتخاذ تدابیر لازمبرای جلوگیری از فرسایش در سازه های آبی از جمله سدهای خاکی و کانال های انتقال آب بسیار حائز اهمیت است. از انجا که سد خاکی یکپارچه نیست و از ذرات جدا از هم شکل یافته است، آب ذخیره شده در مخزن سد تحت انرژی پتانسیل موجود شروع به حرکت به داخل بدنه سد خاکی می کند. سد خاکی- مخزنی زولا چای، در استان آذربایجان غربی و در شهر سلماساحداث شده است. نوع سد، سنگریزه ای با هسته آب بند رسی می باشد و تراز نرمال مخزن در ارتفاع 5151 متری از سطح دریا و تراز کف رودخانه در محل احداث سد، 5641 متر از سطح دریا می باشد. حجم مخزن سد در تراز نرمال آن در حدود 27 میلیون متر مکعب و دارای حوضه آبریز به مساحت تقریبی 664 کیلومتر مربع می باشد. هدف اصلی در این مقاله ترسیم شبکه جریان با استفاده از تحلیل عددی و نرم افزار SEEP2d می باشد که روشی دقیق، مبتنی برحل معادله لاپلاس و تحلیل عددی می باشد.

کلیدواژه ها

شبکه جریان، سد زولاچای، مدل عددی GMS(Seep 2d) ، زهکش پنجه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.