ارائه رویکرد نوین جهت مستندسازی خودکار تجربیات تولید نرم افزارهای مهندسی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی آموزش مهندسی (با تکیه بر فن آوری های نوین یادگیری)
- کد COI اختصاصی: ICEEI01_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 721
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور، گروه مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات، تهران
چکیده
مستندسازی یک بخش های مهم هر پروژه مهندسی، به حساب می آید. مستندسازی می تواند در مواردی همچون دلایل ایجاد پروژه و شناخت صحیح نیازمندی ها، عملیات مربوطه و پیش بینی ریسک ها، چگونگی کیفیت مورد نظر، نحوه استفاده مجدد از تجربیات یک پروژه و ... مفید واقع گردد. بازگویی و مستندسازی تجربیات، تنها بیان تصمیمات واقدامات انجام شده نیست. بلکه ذکر دقیق همه فرآیندهای ذهنی و رفتاری پیش از تصمیم گیری نیزهست. تنها در این صورت است که سلسله روابط علت و معلولی نهفته در فرآیند شکل گیری تجربه، در برابر دیگران فرار میگیرد و ارزیابی و بهره برداری از آن میسر می گردد. در مهندسی نرم افزار نیز همچون سایر علوم مهندسی، باید از مستندسازی استفاده کرد. اما بسیاری از افراد از انجام این مهم، با ذکر بهانه هایی چون افزایش هزینه، کمبود وقت و ... سرباز می زنند. در این مقاله رویکرد نوینی جهت مستندسازی خودکار تجربیات مهندسی در تولید نرم افزارها، ارائه شده است. رویکرد مذکور بر اساس کاربرد روش های مدل رانده می باشد. قابلیت ها و ویژگی های این روش، نشان می دهد که معماری مدل رانده، بلوغ لازم جهت مستند سازی خودکار را دارا است و می تواند جایگاه مناسبی در این زمینه داشته باشد.کلیدواژه ها
تولید نرم افزارف تولید مدل گرا (MDD)، مستندسازی خودکار، معماری مدل رانده، UMI.2.0مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.