اثر نوع بستر کشت و غلظت های مختلف هورمون اکسین IBA بر ریشه زایی انجیر هندی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
- کد COI اختصاصی: HHMM01_147
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1218
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سابق دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کرمانشاه
استاد گروه علوم باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه
چکیده
این تحقیق با هدف تعیین غلظت مناسب هورمون اکسن و بستر مناسب در ریشه زایی انجیر هندی بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار در گلخانه مدیریت جهاد کشاورزی رهرستان قصرشیرین اجلرا گردید که در آن از هورمون اکسین IBA در پنج غلظت ( 0 ، 250 ، 500 ، 750 ، 1000 میلی گرم در لیتر) و بستر های کشت پرلایت، ماسه، ماسه و پرلایت به نسبت مساوی. ماسه 2 قسمت، پرلایت 1 قسمت استفاده شد. تجزیه واریانس اثر نوع بستر و غلظت هورمون IBA بر صفت درصد ریشه زایی، تعداد ریشه های اصلی و فرعی و حجم ریشه اختلاف معنی دار در سطح احتمال 1% نشان داد ولی بر صفت طول ریشه اصلی غیر معنی دار بود. طبق نتایج به دست آمده بیشترین درصد ریشه زایی، تعداد ریشه اصلی و فرعی، حجم ریشه، طول ریشه اصلی در بستر پرلایت بود. هم چنین غلظت 1000 میلی گرم در لیتر هورمون IBA بیشترین تعداد ریشه اصلی و غلظت 500 میلی گرم در لیتر هورمون IBA بیشترین تعداد ریشه های فرعی، حجم ریشه، طول ریشه اصلی و درصد داشت. اثر متقاب نوع بستر و غلظت هورمون IBA بیشترین درصد ریشه زایی، تعداد ریشه های اصلی در بستر پرلایت و تیمار 1000 میلی گرم در لیتر نشان داد. بیشترین تعداد ریشه های فرعی، حجم ریشه، طول ریشه اصلی در بستر پرلایت و تیمار 500 میلی گرم در لیتر ثبت شد.کلیدواژه ها
انجیر هندی، بستر، پرلایت، ریشه زایی ، IBAمقالات مرتبط جدید
- اثر وزن بنه مادری و مقادیر کود دامی بر عملکرد بنه های دختری و گل زعفران در سال دوم
- بررسی پیشرفت های ریزازدیادی زعفران ( Crocus sativus L. ) و چالشهای آن
- بررسی ارتباط غلظت آهن بنه زعفران با عملکرد ماده خشک در دو منطقه قائن و نهبندان در خراسان جنوبی
- برهمکنش شوری، کود گاوی و روش کاشت بر محصول و رشد زعفران در سال پنجم دوره رشد
- اثر محتوای فسفر برگ و بنه بر خصوصیات رشدی بنه های دختری زعفران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.