لزوم کاربرد ارزیابی چرخه حیات در صنایع داروهای گیاهی
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین همایش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی
- کد COI اختصاصی: HHMM01_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 929
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی محیط زیست
دانشیاردانشگاه یزد، دانشگاه یزد
استادیار دانشگاه یزد، دانشگاه یزد
رییس واحد تحقیقات کشاورزی شرکت داروسازی باریج اسانس کاشان
چکیده
امروزه افزایش آگاهیهای محیط زیستی باعث شده صاحبان صنایع و مشاغل در جستجوی تکنولوژیهای سبزتر برای تولید محصولات خود باشند تا پیامدهای زیست محیطی حاصل از تولید محصولات خود را کاهش دهند. به منظور شناسایی این پیامدها تاکنون روشهای مختلفی پیشنهاد شده است. ارزیابی چرخه حیات، روشی بر پایه استانداردهای ایزو 14040 و 14044 که توسط برنامه محیط زیست سازمان بین الملل و جامعه سم شناسی و شیمی محیط زیست در حال گسترش میباشد، روشی علمی به این منظور میباشد. ارزیابی چرخه حیات با شناسایی پیامدهای بالقوه زیست محیطی یک محصول از ابتدای حیات تا مرحله انتهایی حیات به ارزیابی دقیقتری از محصول میپردازد و در نهایت فرصتهایی برای بهبود را میتوان پیشنهاد داد. پیامدهای زیست محیطی صنایع دارویی به دلیل مقیاس کوچکتر آنها نسبت به سایر صنایع، تا مدتها مورد توجه قرار نگرفته بود تا اینکه توسط برخی از پژوهشگران مورد توجه واقع شد و با استفاده از این روش به شناسایی پیامدهای بالقوه زیست محیطی این صنعت پرداختند.امروزه داروهای گیاهی به جایگاه ویژهای در درمانهای پزشکی دست یافتند. استفاده از این داروها در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در حال افزایش است. بنابراین توجه به پیامدهای زیست محیطی آنها ضروری به نظر میرسد. با توجه به کاربرد رو به افزایش ارزیابی چرخه حیات در صنایع داروهای شیمیایی، استفاده از این روش در صنعت داروهای گیاهی قابل توجه به نظر می رسد.کلیدواژه ها
ارزیابی چرخه حیات، داروهای گیاهی، صنایع دارویی، پیامدهای زیست محیطی، ایزو 14040 و 14044مقالات مرتبط جدید
- تاثیرات گسترش شهری بر تنوع زیستی در شهر
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, InOrder To Prevent Alzheimer's Disease
- Extraction And Sequencing of NPF Gene In Lotus Plant, In Order To Prevent Alzheimer's Disease
- Chemical composition of the essential oils isolated from Phlomis olivieri Benth (Lamiaceae) in Hamedan province
- The essential oil compositions of fresh and air-dried flowers of Rosa damascena
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.