بررسی قومیت و هویت قومی و امنیت پایدار در ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_190
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 781
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محراب هداوندمیرزایی

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

عواملی مانند مرزبندیهای استعماری ، تقسیمات کشوری نادرست داخل واحدهای سیاسی توسط حکومت های ملی ، نابرابر ی ها و محرومیت های سیاسی ،اقتصادی و..، ایدئولوژی ها ، نقش مهمی در قومی شدن جوامع داشته اند . قومی شدن فرایندیست که طی آن پیوند میان اقوام مستقر دردرون مرزهای یک کشور و فرهنگ ان تضعیف و امکان حفظ همگرایی به صورت یک ملت واحد در قلمرو مشترک در معرض خطر قرار می گیرد . تحقیقات جغرافیدانان نشان می دهد در سال 1985 نقشه سیاسی جهان شامل 164 حکومت و 589 گروه قومی بوده است . ایران به دلیل اینکه بر سر چهارراه تمدنی و قومیتی جهان قرار دارد، با توجه به دو قطب متفاوت مذهبی و امتداد دنباله اقوام ترک ،کرد،بلوچ وعرب به ورای مرزهای داخلی، گسست قومیتی چالش هایی را به وجود خواهد اورد. وجود اقوام مختلف در ایران صرف نظر از مزایایی که برای کشور دارد می تواند ایران را از نظر ژئوپلیتیکی در مقابل تهدیدهای خارجی و چگونگی اداره امور داخلی آسیب پذیر کند. در پژوهش حاضر ما درپی بررسی اختلافات واشتراکات قومیت های ایرانی و بیان عوامل تهدید کنند اقوام وامنیت ملی ایران در مناطق مرزی خواهیم بود. یافته های تحقیق نشان می دهد در صورت غفلت حکومت مرکزی عواملی همچون وجود اقوام هم آیین در کشورهای همسایه، دخالتهای بیگانگان، موقعیت مرزی اقوام وتهدیدات مذهبی مهمترین تهدیدات امنیت ملی باشد. این پژوهش براساس روش اسنادی و کتابخانه ای بررسی شده و برای تهیه نقشه از نرم افزار GIS استفاده شده است

کلیدواژه ها

قوم، قومیت، ، هویت قومی، امنیت پایدار ،ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.