حقوق اقلیت های دینی در جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مراد کسمرادیان

مدرس دانشگاه و مدیر دفتر شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی کوهدشت لرستان

چکیده

اقلیت های دینی شناخته شده در جمهوری اسلامی ایران منحصرا عبارتند از: کلیمیان، مسیحیان و زرتشتیان که از اغلب حقوق و آزادیهای عمومی اتباع ایران برخوردارند علاوه بر آن از حقوق ویژه ای مانند آزادی در اجرای مراسم دینی، رسمیت قانونی، آزادی تعلیم و تربیت دینی آزادی مجامع و انجمنهای دینی، حق تشکل و حق نمایندگی در مجلس شورای اسلامی و رعایت احوال شخصیه بعنوان استثنا بر اصل حاکمیت قانون واحد بر تمام اتباع کشور برخوردارند. هر یک از اقلیت های دینی قرن هاست که در سرزمین ایران ساکنند برخی از این حقوق و امتیازات برای نخستین بار بدین صورت به ایشان اعطا شده است. قانونگذار جمهوری اسلامی ایران با تبعیت از قواعد اسلامی هرگونه تفاوت دیگر، غیر از دین وجنسیت نظیر نژاد، زبان، رنگ پوست و غیره را عاملی برای تمایز و بهره مندی از حقوق مساوی شناخته است و نمونه های این تمایز در برخی از قوانین جزایی و حقوقی دیده می شود لیکن گروه اهل کتاب در مقایسه با غیر اهل کتاب از موقعیت شایان توجهی برخوردارند و زمینه همزیستی مسالمت آمیز با جامعه مسلمانان ایرانی بخوبی برای ایشان فراهم است.

کلیدواژه ها

حقوق،اقلیت های دینی، مذهب، اسلام

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.