مدیریت سیاسی در فضاهای چندقومی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: هشتمین کنگره انجمن ژئوپلیتیک ایران همدلی اقوام ایرانی انسجام و اقتدار ملی
  • کد COI اختصاصی: GEOPOLITICS08_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم رومینا

استادیار جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

تعدد گروه های قومی در کشورهای دارای چنین پدیده ای همواره از چالش های مدیریتی است. معمولاً بین فضاهای همسایگی نوعی رقابت و برتری خواهی وجود دارد که در فضاهای قومی این مساله به دلیل تمایزات بین قومی به کشکمش منجر می شود. مدیریت سیاسی در چنین فضاهایی از حساسیت برخوردار است. چنانچه سطح سیاسی ملی ملاحظات رقابتی و برتری خواهی چنین فضاهایی را لحاظ ننماید ابتدا چالش سازی محلی و در مرحله بعد چالش سازی در سطح ملی بروز می کند. این مساله در کشورهای جهان سوم چشم انداز حادتری ترسیم می کند. مدیریت سیاسی در فضاهای قومی در ایران؛ همواره مساله-ای بوده است که حکومت مرکزی در برخی از مناطق توانسته تعادل بین نیروهای سیاسی سطح محلی را برقرار نماید و در برخی مناطق توانایی لازم و یا ابتکار لازم را در تعادل بخشی بین نیروهای سیاسی نداشته و سطح محلی تحت تاثیر سیاست سطح ملی، درگیر نوعی کشمکش پایدار شده است که پیامدهای آن تداوم و پایداری چالش بوده است. این مقاله با شیوه توصیفی- تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای و اسنادی سعی در ارائه الگوی مدیریت سیاسی در فضاهای چند قومی در ایران را دارد. نتایج تحقیق نشان می دهد در مناطق قومی که دارای رقابت همسایگی هستند انتخاب مدیر سیاسی در فضای جغرافیایی دارای رقابت، ایجاد چالش می کند. لیکن در سطوح پایین محلی که فضاهای جغرافیایی از یکدستی فرهنگی برخوردارند بهترین استراتژی انتخاب مدیر با پشتوانه قومی و فرهنگی آن محل است. لذا در مدیریت سیاسی فضا باید با در نظر داشتن رقابتهای درون محلی یا منطقه ای و همچنین رقابت های همسایگی اقدام به انتخاب مدیر سیاسی سطوح مذبور نمود.

کلیدواژه ها

ایران - اقوام - مدیریت سیاسی فضا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.