تکنولوژی های جدید در صنعت بهداشت و درمان: راهکاری برای بهبود امنیت بیمار و ارتقا سلامت

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی یافته های نوین علوم و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: DSCONF01_165
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1579
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره تحویلدارزاده

مربی، هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

مریم دهقانی

کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

پزشکی از راه دور یا تله مدیسین از فن آوری های نوینی محسوب می شود که با استفاده از ارتباطات الکترونیکی وفن آوری اطلاعات، امکان دسترسی عادلانه به خدمات بهداشتی و درمانی را با هدف ارائه خدمات پزشکی، مشاوره،تشخیص، درمان، آموزش بیماران و انتقال داده های پزشکی مانند تصاویر، صدا، پرونده بیماران و غیره را از محلیبه محل دیگر و با وجود موانع جغرافیایی، زمانی، اجتماعی و فرهنگی در سراسر دنیا انجام می دهد. مهمترین وجدیدترین کاربرد تله مدیسین به کارگیری فن آ وری انتقال تصاویر ویدئویی بیمار است که کمک می کند پزشکانمختلف در فرایندهای درمانی از قبیل عملهای جراحی یا فرایندهای دراز مدت وضعیت درمان را مدیریت کنند. اینمقاله نوعی مطالعه سیستماتیک هست که از طریق جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با پزشکی از راه دور و صنعتبهداشت و درمان های نوین در موتورهای جستجوی Google، و با دریافت 450 مقاله و خلاصه مقاله مرتبط ازپایگاهها ، بانکهای اطلاعاتی و مجلات و انتخاب مقالات مرتبط با موضوع مقاله، بدون محدودیت زمان و به زبانانگلیسی و فارسی انجام شده است. موانع مختلف اجرا و توسعه پروژه پزشکی از راه دور عبارتند از: پذیرش بیمار،مقررات دولتی، هزینه های فن آوری، عدم وجود بیمه، موانع اجتماعی و فرهنگی. از آنجاییکه تله مدیسین درروابط بین پزشک و بیمار به کار می رود، تکنولوژی نقش بسیار مهمی را در ایجاد این ارتباط ایفا می کند. مسائلتکنولوژی تله مدیسین را می توان به تصویر و صدا و شبکه تقسیم بندی نمود. اولین و سخت ترین گام پیشرویبرنامه نویسان تله مدیسین، انتخاب نوع ارتباط از راه دور است. هدف از این مطالعه بررسی موانع تله مدیسین وهمچنین حوزه های کاری پزشکی از راه دور می باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.