بررسی جایگاه انرژی در تعیین استراتژی نگهداری و تعمیرات

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدصادق صالحی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

بخش اصلی فعالیتهای پژوهشی در زمینه انرژی صرف توسعه تکنولوژی و ساخت دستگاههای با بازدهی بالاتر، استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و بهبود سیستمهای کنترلی جهت بهینهسازی عملکرد جمعی دستگاهها میگردد. اما با گذشت زمان تمام دستگاهها و تجهیزات، رو به استهلاک نهاده و دچار کاهش بازدهی خواهند شد. بعلاوه به هم ریختن تنظیمات سنسورها و تناسب دقیق سیستم کنترل با وضعیت واقعی دستگاه موجب دور شدن از شرایط کنترل بهینه میشود، که به نوبه خود موجب تشدید استهلاک و کاهش قابل توجه بازده دستگاه و بهرهوری کل مجموعه میگردد. در واقع بعد از طراحی، نصب و راهاندازی تجهیزات سیستمها، نگهداری وتعمیرات بواسطه تاثیر مستقیم و پیوسته در تمام طول مدت بهرهبرداری، پتانسیل ایجاد نقشی موثر درافزایش قابل توجه بهرهوری انرژی سیستم را داراست. از سوی دیگر فرایندها و فعالیتهای نگهداری و تعمیرات، هزینههای بالا و مستمری را به سیستم تحمیل میکند و طراحی و تعیین استراتژیهای آن خود یک فرایند تصمیم گیری چندمعیاره است که وابستگی اساسی به نوع، فعالیتها و اهدافسازمان دارد. در پژوهش حاضر ابتدا به کمک مرور ادبیات و نظرات کارشناسان به دسته بندی انواع استراتژهای نت)نگهداری و تعمیرات( و متغیرها و عوامل تاثیرگذار در بهرهوری انرژی پرداخته شده است. سپس نوع ارتباط، میزان وابستگی و نقش استراتژی و فرایندهای عملیاتی نگهداری و تعمیرات و مدیریت انرژی بر یکدیگر مورد بررسی قرار میگیرد و نتایج حاصله به همراه پیشنهاداتی به منظور همسو ساختن استراتژیهای مدیریت و ساختار فرایندهای عملیاتی نگهداری و تعمیرات، در حین حفظ ماهیت و اهداف وجودی آن، با مدیریت انرژی ارائه میگردد

کلیدواژه ها

انرژی، نگهداری و تعمیرات، بهرهوری، مدیریت انرژی، استراتژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.