تاثیر افزایش تعداد پلاک بر خطر پارگی پوسته پلاک در عروق کرونری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_372
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 691
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کاظمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

حامد افراسیاب

استادیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

محمدهادی پاشایی

دانشیار دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

مطالعات نشان داده است پلاکهایی که در اثر گرفتگی ایجاد شده در رگ کرونری پدید میآیند را میتوان از نقطه نظرهندسی به چهار دسته کلی و از نظر تعداد بصورت یگانه و چند گانه تقسیم نمود. لذا این مقاله از انواع استاندارد هندسههای پلاک بهره جسته و ریسک پارگی پوسته پلاک در گرفتگیهای یگانه و دو گانه ای که متشکل از این هندسهها است را با شرایطی مشابه شرایط رگ کرونری مورد مقایسه قرار داده است. به این منظور با کمک شبیهسازی اجزاء محدود برهمکنش سیال جامد بین جریان خون، رگ و پلاک، تنش فونمیزز ایجاد شده در پوسته محافظ پلاک محاسبه گردیده است. شبیهسازی برهمکنش سیال جامد به روش لاگرانژی اویلری اختیاری انجام گرفته و برای اطمینان از صحت مدل ایجاد شده از یک مسأله محک که شامل انتشار موج حاصل از جریان خون در دیوارهی رگ میشود استفاده شده است. سرعت جریان خون متغیر با زمان و شرایط فشار مشابه با جریان پالسی خون در نظر گرفته شده است. خون بصورت یک سیال نیوتنی مدل شده و از مدل هایپر الاستیک برای شبیهسازی رفتار غیر خطی بافت انسان و اجزای پلاک استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان دادند که افزایش تعداد پلاک افزایش تنش را به دنبال دارد. تأثیر پارامترهای مختلف مانند ضخامت رگ در پشت هسته و مدول یانگ هسته نیز مورد مطالعه و بحث قرار گرفته است

کلیدواژه ها

گرفتگی عروق کرونری، انواع هندسه پلاک، تعداد پلاک، برهمکنش سیال جامد، المان اجزاء محدود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.