انتخاب بهینه جهت کاهش سوخت در مصرف انرژی درصنعت سیمان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
- کد COI اختصاصی: DCEAEM02_324
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 713
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تکنولوژی انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشیار و عضو هیئت علمی گروه مکانیک ، دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تکنولوژی انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی تکنولوژی انرژی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
چکیده
صنعت سیمان، یکی از صنایع پر مصرف انرژی می باشد و در این صنعت هزینه انرژی 30 % کل هزینه های تولید را به خود اختصاص می دهد 1 . لذا با کاهش هزینه های انرژی، هزینه های نهایی تولید، کاهش و سود افزایش خواهد یافت. ضمن اینکه کاهش انرژی در این صنعت به غیر از جنبه های اقتصادی از نقطه نظر زیست محیطی نیز اهمیت فراوانی است. بیش از 90 % انرژی مصرفی در سیمان، در بخش پخت کلینکر در کوره که با لایه ای نسوز پوشیده شده است، صرف می شود . از این رو نقش لایه نسوز در کاهش مصرف انرژی در صنعت سیمان از اهمیت بالایی برخوردار است. مقاله حاضر، ضمن بررسی اجمالیبر آمار و ارقام موجود در ارتباط با میزان مصرف انرژی موضوع آن در قسمت های مختلف سیمان، نقش لایه نسوز و پارامتر های موثر بر انتخاب بهینه لایه نسوز مصرفی جهت کاهش مصرف انرژی بیان شده است. در سال های اخیر روند افزایش ظرفیت کوره های سیمان کند شده است. حداکثر خروجی کلینکر در حال حاضر بین 12000 و 13000 تن در روز است [ 2]. دلایل فنی و اقتصادیموجهی در این زمینه وجود دارد. کاهش رشد اقتصادی در بسیاری از مناطق جهان به این روند کمک کرده است . در حالی که رشد قابل توجه برای کشورهای برزیل، روسیه، چین، هند است، تا سال 2020 انتظار می رود . رشد عمده تا سال 2030 را می توان از کشورهای عربستان سعودی، مصر، ترکیه، ایران، ویتنام، اندونزی و مکزیک انتظار داشت و در سطح بعدی از کشورهای الجزایر، مراکش، نیجریه، پاکستان، مالزی، تایلند و فیلیپین انتظار می رودکلیدواژه ها
سیمان ، صنایع پر مصرف ، کلینکر ، لایه نسوز ، کلسیناسیون ، کلینکراسیونمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.