ارزیابی آلایندگی صوتی تراکتور مسی فرگوسن 933 در موقعیت گوش راننده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_278
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحمتیان

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

محمدرضا براتی

دانشجوی کارشناسی مهندسی مکانیک ماشین های کشاورزی، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

رضا یگانه

استادیار گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام

چکیده

یکی از مشکلات کشاورزی مکانیزه، استفاده از ماشین آلات است. بطوریکه افزایش آلودگی صوتی موجب افت شنوایی دائم وموقت، اثر منفی بر روی سیستم تعادلی بدن، ایجاد ناراحتی های عصبی و غیره می شود. در این تحقیق سطح صدای یک تراکتور مسی فرگوسن 933 با استفاده از یک صوت سنج بررسی گردید. بدین منظور محل آزمون بر اساس استانداردهای بین المللی آماده گردید. سطح صدا در سه سطح دور موتور1000و1500و2000 دور در دقیقه و در سه سطح دنده جعبه دنده1و2و3 و در حالیکه دنده کمک بر رویسنگین تنظیم شده بود، اندازه گیری شد. سیگنال های صوتی منتشر شده در تیمار های مختلف با سه بار تکرار اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش دور موتور و دنده، مقادیر سطح صدا در تراکتور افزایش یافت. در موقعیت گوش راننده سطح صدا با دور 0111 دور بر دقیقه و در دنده 9 بیشترین مقدار را داشت و برابر باdB89/7 بود. این مقدار بیش از حد مجازdB90 می باشد. لذا کاربر تراکتور باید از وسایل حفاظت گوش استفاده نماید و سازندگان تراکتور برای کاهش شدت صدا، ایتدا با اتخاذ تدابیر مهندسی در اتاقک راننده و غیره، سیگنال های صوت ساطع شده از تراکتور را کاهش دهند

کلیدواژه ها

تراکتور مسی فرگوسن 933 ، موقعیت دنده، دور موتور، آلودگی صوتی، ارگونومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.