نگاهی به مبانی نظری فرهنگسرای دینی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_265
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایلیاد محمدقلی پوررضائی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد جلفا

نسیم نجفقلی پورکلانتری

دانشجوی دکتری معماری، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز

چکیده

با پیشرفت تمدن مفهوم فرهنگ و تربیت گسترش می یابد، هر نسلی تحت تاثیر تربیت نسل قبل قرار می گیرد و جایگزین او می شود. به تدریج نسل جدید آموخته های نسل قبل را تکمیل کرده وبه آیندگان می سپارد. اما آنچه که این نسل ها را به یکدیگرپیوند می دهد، فرهنگ و آداب و رسوم آنها است. فرهنگی که پشتوانه آن گذشتگان و حافظ آن آیندگان هستند. بنابراین لزوم پرورش صحیح و همه جانبه جوانان، و کودکان به عنوان عوامل پیشرفت جامعه ضروری است. فرهنگ هر جامعه نیز بر معماری آن جامعه تاثیر گذاشته و موجب شکل گیری معماری آن کشور می شود. یکی از فضاهاییکه هنرمند در آن می تواند دغدغه های ذهنی خود را از مسائل گوناگون به شکل مفاهیم مختلف در قالب آثار علمی جهت تاثیرگذاری بیشتر بر روی افراد جامعه عرضه نماید، فرهنگسرای دینی است. این مراکز، می توانند یکی از با ارزش ترین وپرثبات ترین عناصر زیربنایی ملی در کشورهای اسلامی محسوب شوند که بیشترین دانش های بالقوه از طریق آنها جمع آوری و ذخیره شده وسپس بازتاب می یابند. سعی پژوهش حاضر هم فراهم آوردن بستری در جهت بهبود جایگاه فرهنگ اسلامی با اشاره به مبانی نظری و ویژگی های آن به لحاظ معماری می باشد

کلیدواژه ها

فرهنگسرا ، فراغت ، هدایتگری فرهنگی ، فضاهای فرهنگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.