مکانیابی بیمارستان تخصصی سرطان نمونه موردی شهر گرگان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 699
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نوید یعقوب زاده

عضوهیئت علمی گروه معماری واحدگرگان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

زینب کاویان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گروه معماری واحدگرگان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

سکینه رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری گروه معماری واحدگرگان دانشگاه آزاد اسلامی گرگان

چکیده

با توجه به تغییر و تحول سریع شهرها، برنامهریزان سعی میکنند تا توزیع مراکز خدماتی متناسب با توزیع جمعیت و میزان تقاضادر نقاط مختلف شهر باشد . بخشی از این خدمات را، خدمات سلامت تشکیل می دهند. امروزه شناسایی، رتبه بندی معیارها و مکانیابی مراکز خدماتی امری مهم در برنامهریزی و طراحی شهری محسوب می شود. این پژوهش در نظر دارد کارایی دو روش را در قالب تصمیمگیری چند معیاره در اولویت بندی گزینههای مکان AHP تاکسونومی عددی و روش تحلیل سلسله مراتبی مناسب جهت احداث بیمارستان تخصصی سرطان در شهر گرگان، مورد تجزیه و تحلیل قرار دهد. در استان گلستان به دلیل کمبودامکانات و عدم وجود بیمارستان تخصصی سرطان، هجوم افراد به سمت پایتخت و استانهای دیگر باعث هزینه بالا برای خانوادهها شده است از این رو با ساخت این نوع بیمارستان در گرگان که مرکز استان است و دانشگاه علوم پزشکی در آن واقع شده است در کاهش صدمات جسمی، روحی، اجتماعی و اقتصادی به بیماران، خانواده و جامعه میتوان نقش موثری ایجاد نمود. در این مطالعه از روش توصیفی –تحلیلی استفاده شده است. اطلاعات از طرح جامع شهرداری گرگان گردآوری شده است. ابتدا شاخص های تأثیرگذار درمکان یابی کاربری درمانی انتخاب شده است و بر اساس مدل فرآیند تحلیل سلسله مراتبیAHPو تاکسونومی اطلاعات مورد پردازش قرارگرفته شده است. نتیجه مطالعه نشان داد از بین 4 زمین مذکور در روش تاکسونومی زمینهای در نظر گرفته شده به ترتیب )از راست به چپ1-2-3-4 برای مکانیابی مناسب در نظر گرفته شدند و درروشAHPبه ترتیب )از راست به چپ( زمین2-1-4-3 انتخاب شدند که این نشان از متفاوت بودن امتیازها در دو روش استفاده شده دارد

کلیدواژه ها

خدمات سلامت، مکانیابی، بیمارستان تخصصی سرطان، روش تاکسونومی، روشAHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.