کاربرد روش فرایند تجزیه و تحلیل شبکه ANP در انالیز SWOT مطالعه موردی: شرکت برق منطقه ای فارس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM02_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم رضوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی - دانشگاه شیراز

علیرضا علاقه بند

شرکت برق منطقه ای فارس (دانشجوی دکترای مهندسی صنایع)

چکیده

استراتژی یک برنامه جامع برای عمل است که جهت گیریهای عمده سازمان را معین می کند و رهنمودهایی برای تخصیص منابع در مسیر کسب هدف های بلند مدت، سازمانی ارائه می دهد. انتخاب استراتژی مناسب، کاری پیچیده و حتی مخاطره آمیز است زیرا هر استراتژی سازمان را به یک محیط رقابتی خاص هدایت میکند و چگونگی برنامه ریزی مدیران برای تطبیق قوت ها و ضعف های سازمان را فرصت ها و تهدیدهای محیطی را معین می سازد. آنالیز نقاط قوت و ضعف و فرصت ها و تهدیدها (SWOT)، مهمترین عوامل داخلی و خارجی که بر اینده سازمان اثر می گذارند را خلاصه می نماید و سازمان را قادر به تدوین استراتژیهای بر اساس نقاط قوت آن، حذف کردن نقاط ضعف و استفاده از فرصت ها برای رویارویی با تهدیدها می کند اما SWOT به هیچ ابزار تجزیه و تحلیلی در موردد اهمیت فاکتورها و همچنین تطابق بین فاکتورهای SWOT و گزینه های تصمیم گیری مجهز نمی باشد و نمی تواند اولویت دهی کاملی از گزینه های استراتژی ارائه دهد. بنابراین در این مقاله از ابزار آنالیز تصمیم ANP استفاده می شود، تا بتوان استراتژی مناسب را از بین استراتژی های متعددی که ارائه شده اند، انتخاب کرد. اگرچه تکنیک AHP کمبودهای موجود در گام های اندازه گیری و ارزیابی آنالیز SWOT را رفع کرده است، اما وابستگی های ممکن بین فاکتورها رانادیده می گیرد. روش AHP بر این فرض استوار است که فاکتورهای موجود در ساختار سلسله مراتبی AHP مستقل می باشند، اما این فرض همیشه صحیح نمی باشد. بنابراین در این مقاله، انالیز SWOT و قتی که در بین فاکتورهای استراتژیک وابستگی وجود دارد، انجام شده است.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استراتژیک ، آنالیز SWOT ، تصمیم گیری چند معیاره ، ANP , AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.