مطالعه میزان تأثیرگذاری اثر اندرکنش خاک سازه بر پاسخ لرزهای سازههای فولادی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری توسعه محوری مهندسی عمران ، معماری ، برق و مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: DCEAEM02_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان رادمان

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران گرایش سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابرکوه، ایران

میرحمید حسینی

دکتری مهندسی عمران-زلزله، استادیار تمام وقت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ، ایران

سیدمحمد منتظری

کارشناس ارشد عمران گرایش زلزله، دانشگاه سمنان ، ایران

چکیده

در مطالعات مهندسی سازهها عموماً فرض میشود که خاک زیر شالوده صلب است و از انعطافپذیری آن صرف نظر میگردد،در این حالت پاسخ سازه متأثر از خواص دینامیکی سازه است و انعطاف پذیری خاک، در پاسخ لرزهای سازه در نظر گرفته نشدهاست. به منظور بررسی تأثیر انعطاف پذیری خاک زیر شالوده در پاسخ لرزهای سازه انتظار میرود پاسخ سازه تحت تأثیر سیستم دینامیکی جدید قرار بگیرد، تغییر شکلهای یک سازه در هنگام زلزله تحت تأثیر اندرکنش سه سیستم مرتبط با همدیگر سازه، فونداسیون و مشخصات لایههای خاک زیر و اطراف فونداسیون قرار دارد؛ آنالیز اندرکنش خاک و سازه پاسخ این سیستمها را بهحرکت زمین در میدان آزاد مورد ارزیابی قرار میدهد. انعطافپذیری خاک علاوه بر تغییر خصوصیات حرکت آزاد سطح زمین، میتواند به علت اندرکنش تغییرات قابل ملاحظهای در پاسخ سازه در مقابل زلزله ایجاد نماید؛ از همین رو نیز در پیوست 5 استاندارد 2800 ویرایش چهارم روشی پیشنهاد شده است. در این مقاله اهمیت لحاظ نمودن اثر اندرکنش خاک سازه در پاسخهای لرزهای مورد بررسی قرار گرفته است، بر این اساس ساختمانهای 5و8و12 طبقه سه بعدی برروی خاک نوع II دراستاندارد2800 برای احتساب اثر اندرکنش خاک سازه در نظر گرفته شده است؛ بر اساس نتایج بدستآمده به نظر میرسد که لحاظ نمودن اثر اندرکنش خاک سازه در مواردی منجر به افزایش پاسخ جابجایی میگردد، لذا پیشنهاد میگردد در تحلیل لرزهای سازهها اثر اندرکنش خاک سازه به نحو مناسب لحاظ گردد.

کلیدواژه ها

اندرکنش خاک سازه، تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی، استاندارد 2800 ویرایش چهارم،جابجایی نسبی طبقات، پاسخ لرزهای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.