بررسی تأثیر عصاره متانولی برگ گیاه جودوسر Aven fatua تحت تیمار فلز تیتانیوم بر روی باکتری های صنعتی استاندارد

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF02_135
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 689
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب کردزنگنه

کارشناسی ارشد میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، واحد فلاورجان ، ایران

سیما یحیی آبادی

استادیار فیزیولوژی گیاهی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، ایران

منیر دودی

استادیار میکروبیولوژی، گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد فلاورجان، ایران

چکیده

زمینه و هدف: استفاده ازگیاهان دارویی به منظوردرمان با تاریخ زندگی انسان هم زمان بوده است. گیاه جودوسر Avenafatua از تیره گندمیان می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر عصاره متانولی گیاه جودوسر تیمار شده با تیتانیوم بر روی باکتری های صنعتی استاندارد بود. مواد وروش ها: ابتدا بذر گیاه جودوسر توسط شرکت پاکان بذر اصفهان تهیه گردید، سپس از طریق کشت در خاک پرلیت و تیمار گیاه با پودر تیتانیوم به مدت 14 روز، گیاه شروع به رشد کرد و سپس آن را خشک نموده و عصاره متانولی از گیاه تیمار شده تهیه گردید. سپس اثرات تقویت کنندگی این عصاره ها بر روی چندین سویه استاندارد باکتری های صنعتی به کمک روش های چاهک پلیت و ماکرودایلوشن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت و جهت آنالیز آماری داده ها از آزمون SPSS/19 و جداول و نمودارها با برنامه نرم افزاری Excel 2007 رسم شد بر اساس نتایج به دست آمده در این پژوهش عصاره متانولی گیاه جودوسر تحت تیمار فلز تیتانیوم و گیاه شاهد بر روی تعدادی سویه های استاندارد باکتریایی صنعتی شامل باسیلوس سابتیلیس PTCC 1254 ، باسیلوس آمیلولیکوفاسینس PTCC 1732 و اشرشیا کلی PTCC1395 اثر فزاینده رشد داشت البته ناگفته نماند که عصاره متانولی این گیاه تأثیر فزاینده ای در رشد باکتری باسیلوس لیکنی فورمی PTCC1331 نداشت و مانع از رشد باکتری در محیط کشت شد شایان ذکر است که نتایج به دست آمده در این پژوهش از لحاظ آماری معنادار بود P < 0.01 عصاره متانولی گیاه جودوسر تحت تیمار فلز تیتانیوم و گیاه شاهد بر روی تعدادی از سویه های استاندارد باکتریایی صنعتی اثر تحریک کننده ی رشد داشت. لذا بررسی های بیشتری برای تعیین اثرات تحریک کنندگی رشد برخی از سوش های صنعتی باکتریایی از اینگیاه لازم است

کلیدواژه ها

جودوسر، تیتانیوم، تحریک رشد، باکتری صنعتی، تیمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.