فن بازار و نقش آن در توسعه فناورانه ( تکنولوژیک ) و صنعتی ایران
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: دومین کنفرانس مدیریت تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: MTIC02_037
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2956
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه مالک اشتر، رئیس دفتر سیاست پژوهی فناوری دفاعی
کارشناس ارشد مهندسی صنایع، موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی
چکیده
امروزه فناوری نقش بسیار مهمی در توسعه جوامع بشری یافته است . به همین دلیل، سیاستها و سازوکارهای مختلفی برای خلق، توسعه، تبادل، اشاعه و بکارگیری آن بکار گرفته می شود . یکی از این شیوه های جدید که در برخی کشورها بویژه کشورهای جنوب شرقی آسیا – رواج یافته، فن بازار 1 است . فن بازار سازوکاری تکامل یافته در زمینه انتقال، تبادل یا خرید و فروش فناوری است که با کمک شیوه ها و خدمات مختلفی که بکار می گیرد، ضمن تسهیل تبادلات فناوری، زیرساختهای لازم و خدمات پشتیبانی متنوعی به عرضه کنندگان و متقاضیان فناوری عرضه می دارد . کشور ما با توجه به برنامه های توسعه خود و همچنین تلاش برای تولید و توسعه دانش و فناوری، برای شتاب دادن به روند توسعه اقتصادی و صنعتی خود، نیازمند تبادل فناوریهای درونزا و برونزا ( داخل و خارج کشور ) می باشد . در این میان فن بازار می تواند با استفاده از توانایی های نظری و بالقوۀ خود، هم در تحریک و ترغیب تولید و عرضه کنندگان فناوری مثمر ثمر باشد و هم در ایجاد بستر مناسب و قابل اطمینان برای متقاضیان فناوری، مؤثر واقع شود . فن بازار به عنوان یکی از اجزای نظام ملی نوآوری، می تواند بخشی از سیاستها و اقدامات موردنیاز برای توسعه صنعتی کشور را محقق سازد . در این مقاله، ضمن آشنایی با فن بازار، کارکرد و ساختار آن، در مورد نقش و کاربرد آن در ایران بحث و بررسی خواهد شد .کلیدواژه ها
فن بازار، تبادل فناوری، انتقال فناوری، خرید و فروش فناوریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل تطبیقی مربیگری راه حل محور و مسئله محور؛ تفاوتها، مزایا و کاربردها
- بررسی تاثیر ذهن آگاهی بر تابآوری : نقش تعدیل گر پشیمانی کارراهه (مورد مطالعه : دانشگاه علوم پزشکی بابل )
- الگوی مربیگری حل مسئله با تاکید بر مولفه های هوش هیجانی
- کاربرد هوش مصنوعی در مدیریت منابع انسانی با تاکید بر مربیگری
- نقش معلم رهبری در ارتقای سلامت روانی دانش آموزان بامیانجی گری مهارت حل مسئله
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.