سیستم های آببندی در سدهای انفجاری

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس دانشجویی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: CESC12_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نوری تیرتاشی

دانشجوی سال چهارم مهندسی عمران سد و شبکه دانشگاه صنعت آب و برق

چکیده

یکی از مسائل مهم در طرح سدها مسئله جلوگیری از نفوذ یا نشت آب از مخزن، پی و دیواره های مخزن سد به خارج است فرار آب در پاره ای اوقات باعث ناپایداری سد گردیده و ایمنی طرح را بخطر انداخته و از طرف دیگر نقش ذخیره ای سد را از بین برده و سد را غیر قابل استفاده می سازد. در سدهای متعارف بتنی و خاکی، مشکل فرار آب از بدنه سد توسط سیستم های آببند موثر به حد مجازکاهش می یابد و لذا بجز در مواردی که غفلت طرح از شناسائی وجود کارست، لایه های قابل نفوذ و با گسل و یا بی توجهی پیمانکاران سد سازی در کار خود که مطابق استانداردهای طراحی عمل نکرده اند، مشکل آببندی چندان جلب توجه نمی کند. اما در سدهای انفجاری که اساس کار بر تجمع و تراکم ناگهانی مصالح سنگ و خاک دانه هاست نمی توان انتظار داشت که تراکگم موارد در تمامی بدنه سد به حدی باشد که نشت آب به حد مجاز کاهش یابد.لذا اساسی ترین مشکل سدهای انفجاری پس از عملیات انفجار بزرگ و ساخت بدنه سد مسئله آبگذری از پی جناحین و بدنه سد است.

کلیدواژه ها

سد انفجاری ، آببندی ، پتوی رسی ، ژئوممبرین ، ژئوتکستایل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.