بررسی میزان تحمل به خشکی گیاه آلوئه ورا در شرایط مزرعه
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه
- کد COI اختصاصی: AGRIDEV02_057
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1148
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
استادیار بخش بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
گیاه آلوئه ورا (Aloe barbadensis ) با کاربردهای فراوان دارویی، غذایی و صنعتی در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفتهاست. علیرغم تحمل بسیار زیاد این گیاه به شرایط محیطی نامطلوب نظیر خشکی و شوری، اطلاعات اندکی در زمینه پاسخ های رشدی وفیزیولوژیکی آن در شرایط نامطلوب محیطی وجود دارد. در این تحقیق تاثیر تنش خشکی عدم آبیاری به مدت چهار ماه در گرمترین فصلسال بر شاخص های رشدی و فیزیولوژیکی 4 مورفوتیپ مختلف گیاه Aloe barbadensis و یک مورفوتیپ Aloe greatheadii موردبررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش حاکی از تاثیر معنی دار تنش خشکی بر خصوصیات رشدی و فیزیولوژیکی گیاهان آلوئه بود. با این حال، تمامیمورفوتیپ های آلوئه ورا، تنش خشکی شدید عدم آبیاری به مدت 120 روز را به خوبی تحمل کردند و پس از یک دور آبیاری، خصوصیاترشدی عادی خود را از سر گرفتند. این در حالی بود که گیاهان Aloe greatheadii قادر به تحمل شرایط تنش شدید خشکی نبودند و ازبین رفتند. نتایج این تحقیق آلوئه ورا را به عنوان یک گیاه با صرفه اقتصادی برای احیای اکوسیستم های کشاورزی و مراتع در حال زوال به دلیلخشکسالی معرفی می نماید.کلیدواژه ها
آلوئه ورا، تنش خشکی ، خشکسالی، مرتع، عدم آبیاریمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.