تاثیر پیش تیمار بذر با اشعه گاما بر خصوصیات ژنتیکی و آنتی باکتریالی گیاه همیشه بهار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEV02_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه مهدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

محبوبه دهقان

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

رامین حسینی

دانشیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین

چکیده

همیشه بهار (Calendula officinalis L.) گیاهی از خانواده کاسنی (Asteracea) است. هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر اشعه گاما دردزهای مختلف (10 ، 15 ، 20 ، 25 و 0 گری به عنوان شاهد) برای ایجاد تغییر ژنتیکی و اندازه گیری خاصیت آنتی باکتریالی گیاه است. برایمطالعه تغییرات ژنتیکی ایجادشده با اشعه گاما از نشانگرهای مولکولی RAPD و ISSR استفاده گردید. از 12 آغازگر RAPD استفاده شده، 8آغازگر باندهای مناسبی ایجاد نمودند که در کل 53 قطعه قابل امتیازدهی تولید شد و درصد چندشکلی در آغازگرهای RAPD از 10 % برایآغازگر RAPD-07 تا 40 % برای آغازگر RAPD-15 متغیر بود. محتوای اطلاعات چندشکلی (PIC) برای نشانگر RAPD در محدوده 3 تا 13 % بود.از 12 آغازگر ISSR؛ 7 آغازگر باندهای قابل امتیازدهی ایجاد نمودند که 41 قطعه قابل امتیازدهی تولید کردند و درصد چندشکلی آغازگرهایISSR از 20 % برای آغازگرهای ISSR-06, ISSR-12 و ISSR-31 تا 42 % برای آغازگر ISSR-07 متغیر بود. محتوای اطلاعات چندشکلی (PIC)برای نشانگر ISSR در محدوده 6 تا 13 % بود. نتایج نشان داد که نشانگرهای ISSR با توجه به متوسط 25/57 % چندشکلی در مقایسه با متوسط21/31 % چندشکلی با نشانگر RAPD کارآمدی بیشتری نسبت به نشانگرهای RAPD در مطالعه تغییرات ژنتیکی این 4 تیمار نسبت به شاهدداشت. همچنین اثرات آنتی باکتریایی عصاره (بر روی 4 گونه باکتری گرم مثبت و منفی) با استفاده از روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید ونتایج نشان داد که تیمار دز 25 گری بیشترین میزان فعالیت آنتی باکتریایی را موجب شده است.

کلیدواژه ها

خواص ضد میکروبی، RAPD ، ISSR ، همیشه بهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.