معرفی گیاهان دارویی و انحصاری منطقه حفاظت شده پلنگ گالون در استان اصفهان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی کشاورزی و توسعه
  • کد COI اختصاصی: AGRIDEV02_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1442
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نواز خرازیان

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهرکرد

فاطمه صادقی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد سیستماتیک گیاهی

سعید افشارزاده

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

چکیده

با توجه به اهمیت گیاهان انحصاری و دارویی در تعیین ارزش حفاظتی یک رویشگاه، در این تحقیق برای اولین بارگیاهان موجود در منطقه حفاظت شده پلنگ گالون واقع در 75 کیلومتری شمال غربی شهرستان نجکف آباد در استاناصفهان مورد بررسی قرار گرفته است. کلیه رستنی های این منطقه طی سالهای 1392 الی 1394 جمع اوری و بااستفاده از روشهای شناخته شده تاکسونومیکی شناسایی شدند. نتایج حاصل از این مطالعه حاکی از وجود 129 گونه و33 تیره است که از این میان 34 گونه و 11 تیره دارویی، 10 تیره و 25 گونه انحصاری، 6 تیره و 24 گونکه مرتعی و 14تیره و 25 گونه سمی می باشند. علاوه براین، در این منطقه حفاظت شده 92 درصد از تیره های دولپه ای و 8 درصد ازتیره های تک لپه ای انحصاری هستند. 89 درصد از گونه های متعلق به تیره های دولپه ای و 11 درصد از گونه هایمتعلق به تیره های تک لپه ای دارویی می باشند. از مهم ترین گونه های انحصاری دارویی در این منطقه می توان بهاستراگاوس کریزوستاخیس بوئیس. ، نپتا سسیلیفولیا بونگه و الیوم بونگئی بوئیس. اشاره نمود. با توجه به حضور قابلتوجهی از گونه های انحصاری و دارویی، منطقه حفاظت شده مورد بررسی یکی از ذخیره گاه های با ارزش در استاناصفهان محسوب می شود و به منظور جلوگیری از تخریب گیاهان این ناحیه نیازمند مدیریتی جدی از سوی سازمانحفاظت محیط زیست است.

کلیدواژه ها

اصفهان، منطقه حفاظت شده، انحصاری، پلنگ گالون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.