ضرورت برنامهریزی توسعه گردشگری در دشت الشتر مطالعه موردی: منطقه اکوتوریستی کهمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF02_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم حاجی زاده

عضو هیات علمی گروه باستانشناسی دانشگاه محقق اردبیلی

مهتاب اسلامی نسب

مهتاب دادخواه

مریم شادفر

چکیده

منطقه گردشگری کهمان دره تنگ در شمال دشت الشتر لرستان از منظر اکوتوریستی، از جمله مناطق مورد توجه گردشگران در سطح منطقهای و فرامنطقهای بوده که با توجه به پتانسیلهای موجود، در صورت ایجاد امکاناتی مانند برگزاری تورها، مدیریت و برنامه ریزی و ارایه تفسیر و تجهیز به تمهیدات گردشگری به منطقه اکوتوریستی و یژه تبدیل می- گردد. امید است که با معرفی جنبه های اکوتوریستی این منطقه، گامی در راه توسعه آن برداشته شود. پژوهش حاضر بر اساس منابع مکتوب و بررسیهای میدانی در منطقه و تعیین مراکز مهم از جنبه اکوتوریستی انجام گرفته است. نتایجمطالعات نشان میدهد به دلیل فقدان برنامه ریزی و ضعف مدیریت، از فرصتهای موجود گردشگری در نواحی اکوتوریستی برای تامین نیازهای فراغتی گردشگران و همچنین تجدید حیات اقتصادی و اجتماعی نواحی اکوتوریستی در این منطقه به درستی استفاده نشده است. از طرفی، منطقه با تهدیداتی مانند آلودگی منابع آب و تخریب چشم انداز طبیعی مواجه بوده و در معرض خطر است. با بهره برداری از فرصتها میتوان گردشگری را به عنوان ابزاری برای توسعه پایدار نواحی اکوتوریستی تبدیل نمود. به هرحال با توجه به این شرایط، برنامه ریزی و مدیریت صحیح فعالیتهای گردشگری در راستای دستیابی به گردشگری پایدار ضروری به نظر میرسد. در این پژوهش، نقاط ضعف، قوت، تهدیدها و فرصتها بر مبنای مدل SWOT در این منطقه مطرح گردیده است.نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان میدهد که با توجه به دارا بودن پتانسیلهای اکوتوریستی در منطقه کهمان، منطقه مزبور میتواند به یکی از قطبهای گردشگری در غرب کشور تبدیل شده و با برنامه ریزی میتوان زمینه را برای حضور هرچه بیشتر گردشگران داخلی و خارجی فراهم نمود.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم، کهمان، توسعه گردشگری، توسعه پایدار، برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.