تحلیل نقش گردشگری در توسعه نواحی روستایی مطالعه موردی : دهستان خبر در استان کرمان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 448
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحیده بیگلری پور

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، دانشگاه سیستان و بلوچستان

حمید متقی

کارشناسی ارشد جغرافیایی سیاسی ، دانشگاه اصفهان

احمد قیاسی سونکی

کارشناسی ارشد جغرافیایی سیاسی ، دانشگاه اصفهان

چکیده

گردشگری قادر است در کاهش آسیبهای محیطی و کمک به توسعه اقتصادی و اجتماعی در نواحی کم برخودار و حاشیههای نقش بهسزایی داشته باشد . گردشگری روستایی گرایشی نوین در صنعت گردشگری است که از دهه 50 به بعد مطرح گردیده است . امروزه صنعت گردشگری روستایی به عنوان یک راهبرد می تواند با برنامه ریزی اصولی و شناسایی مزیتها و محدودیتهای گردشگری روستایی ، نقش موثری در توسعه و تنوع بخشی به اقتصاد منطقه ای بر عهده داشته است. بدین منظور مقاله حاضر با استفاده از روش مطالعات میدانی و تعیین نقاط قوت ضعف ، فرصتها و تهدیدها به شیوه SWOT به ارائه استراتژی و راهبردها ی در جهت توسعه گردشگری در مناطق روستایی استان کرمان دهستان خبر و فرآیند تحلیل سلسله مراتبیAHPپرداخته است و تجزیه و تحلیلها نشان می دهد که وجود محصولات کشاورزی و میوه- های سردسیری ، وجود مناظر و چشم اندازهای زیبا و جذاب و وجود بزرگترین منطقه حفاظت شده به عنوان پارک ملی به ترتیب با وزن های 0،264و0،257.0،177 مهمترین نقاط قوت . و افزایش انگیزه برای مسافرت و تفریح ، افزایش توجه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش و افزایش توجه و حمایت مسئولان کشور به توسعه روستا به ترتیب با وزن های 0،203و0،231و0،242 مهترین نقاط فرصت . وعدم وجود برنامه ریزی و سرمایه گذاری دولت ، گرایش غالب مردم برای استفاده اختصاصی از زمین برای ساخت ویلا و فروش بیشتر زمین توسط اهالی به ترتیب باوزن های 0،267و0،199و0،303 از مهمترین نقاط ضعف . و افزایش قیمت زمین ، از بین رفتن درختان و پوشش گیاهی و از بین رفتن فرهنگ سنتی و محلی به ترتیب با وزن های 0،206و0،250و0،306 از مهمترین نقاط تهدید محدوده مورد مطالعه بوده است

کلیدواژه ها

گردشگری روستایی ، توسعه پایدار ، روستای خبر،SWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.