بررسی پراکنش هتل های استان اصفهان در راستای توسعه گردشگری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 660
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کورش وکیلی

گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، اصفهان، ایران

چکیده

گردشگری به عنوان یک پدیده پویای جهانی دارای پیچیدگی های خاص خویش است که شامل عناصر مهمی ازجمله حمل ونقل، اقامت، پذیرایی و تسهیلات سفر میباشد. تاسیسات اقامتی به عنوان یکی از بنیادی ترین اشکال عرضه در بخش تسهیلات و خدمات صنعت گردشگری بیشترین حجم درآمدزایی را برای جوامع میزبان پس از صنعت حمل ونقل در عرصه ملی و بین المللی بوجود می آورد. حجم بازدید گردشگران از استان به گونه ای است که در برخی فصول در مقاصد شاخص استان اصفهان مانند شهرهای اصفهان و کاشان تقاضا از عرضه پیش گرفته و سرریز می شود و همین مساله باعث بروز مسائل و مشکلات جدی شهری در ابعاد کالبدی، اقتصادی و امنیتی شده و فشار مازادی بر زیر ساخت های استان وارد می نماید. هدف مهم این پژوهش بررسی پراکنش هتلها در شهرستانها است که در برنامه ریزی توسعه گردشگری تاثیر گذار است. رویکرد حاکم بر این پژوهش توصیفی – تحلیلی است در این پژوهش با بررسی آمار تعداد گردشگران در هتلها و و پراکندگی فضایی هتلها در شهرستانها مشخص گردید بیشترین پراکندگی هتلهادر شهرهای اصفهان و کاشان و با توجه به افزایش ورودگردشگران به این شهرها به خصوص گردشگران خارجی و ظرفیت اشغال هتلها، شهر اصفهان در اولویت اول و شهر کاشان در اولویت دوم سرمایه گذاری هتل میباشند و سایر شهرستانها در اولویت بعدی قرار دارند. لذا در راستای توسعه صنعت گردشگری و دستیابی به تعادل عرضه و تقاضا و توزیع متعادل سفر، ایجاد و توسعه هتلها بترتیب در شهرهای اولویت دار و برنامه ریزی گردشگری در سایر شهرها باتوجه به جاذبه های گردشگری و ظرفیت هتلها امکان پذیر و نقش بسزایی در گردشگری استان دارد..

کلیدواژه ها

پراکنش هتل ها، تعداد گردشگران ، گردشگری ،استان اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.