بررسی توسعه پایدار اکوتوریسم منطقه فندقلو برای جذب گردشگری با استفاده از مدل SWOT

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی گردشگری، سرمایه های ملی و چشم انداز آینده
  • کد COI اختصاصی: TNCF02_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 656
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه آدابی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه محقق اردبیلی

بهروز سبحانی

دانشیار اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

رباب دیهم

کارشناس ارشد اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

لیلا صادقی راد

کارشناس ارشد اقلیم شناسی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

صنعت توریسم، یکی از مهمترین بخش های اقتصادی جهان است که در سالهای اخیر رشد فزایندهای یافته است. منطقه فندقلو استان اردبیل به خاطر داشتن جاذبه های منحصر به فرد جنگلی و اکوتوریسمی و با داشتن جاذبه های طبیعی، قابلیتی بسیار بالایی برای توسعهی صنعت گردشگری را دارد. در این پژوهش، به بررسی وضعیت اکوتوریسم منطقهی فندقلو نقش آن در تحول اقتصادی با استفاده از نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدیدها اقدام گردیده است تا با دیدی علمی به ارائه راهکارها و راهبردها جهت توسعه پایداراکوتوریسم در این منطقه پرداخته شود. روش پژوهش در این مقاله دوگونه اصلی توصیفی و تحلیلی است. بدین منظور از طریق مطالعه کتابخانه ای و میدانی اقدام به جمع آوری اطلاعات پرداخته شده است. همچنین ازمدل SWOTاستفاده شده است. نتیجه به دست آمده در این پژوهش نشان میدهد منطقه فندقلو به علت وجود آب و هوای مناسب، جنگل همچنین دارای گونه های گیاهای و جانوری وجود چشمه ها و آبشارها دارای پتانسیل بسیار بالایی جهت تبدیل شدن به یک منطقه نمونه اکوتوریسم را دارا میباشد بنابراین با تدوینهای راهبردی از جمله تقویت تبلیغاتی، توسعه و بهبود راههای ارتباطی، آموزش صنعت گردشگری، فرهنگسازی مردمی جهت حفاظت ازمحیط زیست و ارتقای سطح بهداشت می تواند سبب توسعه صنعت گردشگری در این استان باشد و این منطقه را به یکی از قطب های توریستی ایران تبدیل کند.

کلیدواژه ها

اکوتوریسم ، منطقه فندقلو، گردشگری، مدلSWOT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.