بررسی اثرات بافت فرسوده در شکلگیری فضاهای خشن شهری (مطالعه موردی: شهرگرگان)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنگره ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در بخشهای توسعه علم و فناوری
- کد COI اختصاصی: STCONF01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 811
نویسندگان
استادیار گروه جغرافیای دانشگاه پیام نور
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان
چکیده
بافت های فرسوده به دلیل عدم توجه و از بین رفتن حس تعلق، زمینه برای آسیب های اجتماعی را فراهم آورده اند. نیاز به امینت همواره از مهم ترین نیازهای بشر به شمار می آید. امنیت فضاهای شهری نقش بسزایی در ارتقاء سطح رفاه اجتماعی شهروندان دارد. زندگی ماشینی امروزه و تغییر عادات ساکنان شهرهای بزرگ و حوادث طبیعی چون سیل و زلزله ، افراد را ترغیب نموده تا از بافت های فرسوده فرار کرده و به ساختارهای جدید شهری پناه ببرد. لذا بازگرداندن امنیت در همه وجوه به چنین محلات شهری از ضروریات و ظایف دست اندر کاران شهری محسوب می شود. لذا مقاله حاضر با هدف بررسی اثرات بافت فرسوده در شکل گیری فضاهای خشن و ارائه راه کارهای مربوطه به نگرش در آمده است، پژوهش حاضر با رویکرد تحلیلی- تصویری به مطالعه بافت فرسوده شهر گرگان پرداخته است. نتایج نشان میدهد که می توان با بازنگری در طرح های جانع و تفصیلی، باز تعریف سلسله مراتب برای خیابان ها، آوردن جاذبه های اقتصادی- اجتماعی تازه، ایجاد روشنایی های شبانه ، فراهم کردن زمینه های مالی برای دسترسی و برخورداری مردم از اعتبارات و وام های بانکی، جلوگیری از فقر اقتصادی اهالی به منظور کاهش آسیب ها و جرائم اجتماعی، بهسازی و نوسازی خانه های قدیمی و متروکه، تصویب قوانین و نظارت بیشتر در زمینه کاهش آلودگی های بصری و .... به افزایش امنیت بافت فرسوده شهر گرگان کمک نمود. در مجموع می بایستی زیر ساخت های لازم جهت تامین امنیت برای این محلات فراهم شده تا ساکنین این مناطق از امکانات شهری مناسب برخوردار گردند.کلیدواژه ها
پدافند غیر عامل، امنیت، بافت فرسوده، فضاهای خشن شهری، شهر گرگاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.