ارائه روشی جهت افزایش تحمل خطای سیستم تولید انعطاف پذیر (FMS) با استفاده از شبکه های پتری رنگی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در بخشهای توسعه علم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: STCONF01_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 928
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه متاجی خیری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

همایون مؤتمنی

استادیار و عضو هیئت علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری

چکیده

تحمل پذیری خطا در صنایع تولید به ویژه سیستم های حساس مانند نیروگاه های هسته ای یا واحدهای فراوری شیمیایی مواد خطرناک مهم است.در این سیستم ها عواقب ناشی از یک اشکال جزئی در یک مؤلفه سیستم میتواند فاجعه بار باشد. بنابراین تقاضا در قابلیت اطمینان، ایمنی و تحمل خطا به طور کلی بالاست. برای افزایش تحمل خطای سیستم می توان مشکلاتی که ممکن است فرایند تولید را قطع کند، از قبیل خطا در خط تولید، خرابی دستگاه ها، خرابی برنامه ریزی نشده یا اشتباهات انسانی را شناسایی کرد و به راهکارهایی برای برطرف کردن آنها اندیشید. در واقع زمانی که یک خطا رخ می دهد یک زمان بیکار تولید، توقف خط تولید و تولید هزینه بالا برای کارخانه ایجاد می کند. برای اعطای قابلیت اطمینان فرایندهای تولید، عملیات تعمیر و نگهداری پیشگیرانه و اصلاحی مبتنی بر خرابی ماشین ضروری است. هدف ما در این مطالعه عیب یابی و تشخیص به موقع خطا و رفع آن قبل از شکست در خط تولید سیستم های تولید انعطاف-پذیر با استفاده از مشخصات ماشین ها و نرخ خرابی و طول عمر آنها می باشد. برای این کار ابتدا با استفاده از شبکه های پتری تصادفی رنگی دستگاه ها درسیستم های تولید انعطاف پذیر را مدلسازی می کنیم. بعد از تشخیص خطا در مدل ایجاد شده خطا و خرابی آن با تعمیرات پیشگیرانه مرتفع گردیده که این امر قابلیت بالای تجهیزات را حفظ کرده و از زمان بیکار تولید اجتناب می کند که باعث افزایش کارائی و قابلیت اطمینان و تحمل خطا در این سیستم ها می شود.

کلیدواژه ها

تحمل خطا، سیستم تولید انعطاف پذیر، شبکه های پتری، تعمیرات پیشگیرانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.