بررسی وضعیت مقاوم سازی مسکن در مناطق روستایی (موردی: دوستان اترک، شهرستان گنبدکاووس )

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی راهکارهای دستیابی به توسعه پایدار در بخشهای توسعه علم و فناوری
  • کد COI اختصاصی: STCONF01_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بختیار عزیت پناه

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرند،گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری،مرند،ایران

مهدیه نخعی

دانشجوی دکتری جغرافیا وبرنامه ریزی شهری،باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان،مرند،ایران

مهدی خداداد

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه گلستان، گرگان

چکیده

با توجه به اهمیت مسکن روستایی و اقتصاد معیشتی در ارتباط با آن که زمینه ساز توسعه پایدار نیز محسوب می شود. توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی، نوسازی متناسب کالبد روستاها و ایجاد ظرفیت های جدید کار و فعالیت در مناطق روستایی منجر به توسعه پایدار روستایی می گردد. لذا در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی اثرات مقاوم سازی مسکن در توسعه پایدار روستایی در دهستان اترک، شهرستان گنبدکاووس پرداخته است. پژوهش حاضر به لحاظ ماهیت از نوع توصیفی– تحلیلی و به لحاظ اجرا از نوع پیمایشی و به لحاظ روش جمع آوری داده ها از نوع میدانی می باشد. در آغاز، مطالعات سازمان یافته ای به منظور تهیه ادبیات و مبانی تئوریک به صورت کتابخانه ای انجام گرفته است و در مرحله مطالعه میدانی با استفاده از ابزارهای مورد نیاز تحقیق (پرسشنامه محقق ساخته) به جمع آوری داده های مورد نیاز پرداخته شده است. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش خانوار روستایی دهستان اترک شهرستان گنبدکاووس می باشد که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 380 روستایی به عنوان نمونه انتخاب شده اند و بعد از جمع آوری داده ها، تجزیه و تحلیل آنها در محیط Spss و بااستفاده از تحلیل های همبستگی انجام گردیده است. نتایج تحقیق نشان دهنده این بود که سیاست وام مسکن روستایی بر روی وضعیت کمی و کیفی مساکن روستایی تاثیر مثبت و معنادار 99 درصد داشته است.

کلیدواژه ها

مسکن روستای، مقاوم سازی مسکن روستایی، توسعه پایدار روستایی، دهستان اترک، شهرستان گنبد کاووی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.