ارزیابی عملکرد لرزه ای دیوار حائل در زلزله های مختلف در خاک های ماسه ای و ماسه ای لای دار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_578
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد فرشیدی نیا

دانشجوی کارشناسی ارشد خاک و پی، دانشگاه آزاد اسلامی ارک

مصطفی یوسفی راد

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی ارک

سیدمحمد میرحسینی

استادیار دانشکده عمران، دانشگاه آزاد اسلامی ارک

چکیده

کاربرد سازه های دیوار حائل بسیار وسیع بوده، و به خصوص در مناطقی که استفاده از زمین محدود می باشد، ضرورت بالابردنکاربری زمین، منجر به ساخت دیوارهای حائل واقع در مناطق حساس در طی سالیان دراز شده است. زلزله ها در گذشته موجب تغییرمکان های دائمی سازه ها شده اند. پاسخ دینامیکی حتی ساده ترین انواع سپرها کاملا پیچیده است. اثر مخرب زلزله ها مساله را مهمتر می کند. زلزله تاثیرات نامطلوبی در افزایش فشار محرک و کاهش فشار مقاوم می گذارد. در این پژوهش با نرم افزار تفاضل محدودFLAC مبتنی بر روش تنش موثر، تاثیر پارامترهای زلزله بر تغییرشکل جانبی دیوار حائل مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین دونوع خاک ماسه ای با تراکم های مختلف ، در مدل را در معرض دو زلزله مختلف بم، طبس قرار داده شده است. نتایج نشان می دهد کهعدم توجه به تحلیل دینامیکی دیوار حائل در مناطق با لرزه خیزی بالاو انجام تحلیل های استاتیکی و شبه استاتیکی می تواند بیش ازحد محافظه کارانه بوده و همچنین عملکرد مناسبی از دیوار حائل نشان نمی دهد. مقدارتغییر شکل های افقی بزرگتری در طول زلزلهطبس نسبت به زلزله بم دیگر ایجاد میشود، که بستگی به پارامتر های زلزله می تواند داشته باشد.

کلیدواژه ها

دیوار حائل،زلزله، ماسه ،تغییرشکل جانبی دیوار، FLAC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.