بررسی رفتار هیدرولیکی توده سنگ ساختگاه سد سیاهو در آزمایش های لوژان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_254
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 735
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حبیب الرحمان معصومی

کارشناس ارشد زمین شناسی مهندسی، اداره کل راه و شهرسازی ایرانشهر

چکیده

یکی از مهمترین پارامترها در طراحی سازه های آبی بزرگ، نفوذپذیری ساختگاه آن سازه ها می باشد. مرسومترین روش برای تعیین ضریب نفوذپذیری سنگ های درزه دار، استفاده از آزمایش لوژان می باشد. در این مقاله، نفوذ پذیری ساختگاه سد سیاهو مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، ساختگاه سد به سه بخش جناج چپ، بستر رودخانه (پی مرکزی) و جناح راست تقسیم شد و هر کدام از قسمتها نیز براساس لیتولوژی سنگ های دربرگیرنده به بخشهای مختلفی تقسیم شدند. اعداد لوژان نیز با توجه به توصیه های بین المللی و وضعیت زمین شناسی ساختگاه سد در 5 رده دسته بندی گردید، سپس مقادیر لوژان حاصل از 9 گمانه محاسبه، و فراوانی آنها در هر کدام از بخش های ساختگاه تعیین شد. که جناح راست در رده نفوذپذیری کم و جناح چپ در رده نفوذپذیری متوسط تا زیاد و بستر رودخانه با توجه به اینکه قسمت اعظم مقدار لوژان بدست آمده زیر 10 می باشد در رده غیرقابل نفوذ تا نفوذپذیری کم قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

آزمایش لوژان، نفوذپذیری، سد سیاهو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.