بررسی پتانسیل خورندگی خاک های مارنی اطراف شهر قم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_155
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 946
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاور فیروزه

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا مجیدی

دانشجوی دوره دکتری زمین شناسی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

غلامرضا لشکری پور

استاد گروه زمین شناسی دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

محمد غفوری

استاد گروه زمین شناسی دانشکده علوم پایه، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

شهر قم بر روی رسوبات مارنی ساخته شده وهمواره متحمل خسارات سنگینی از رفتار مشکل آفرین آن هامی شود. این رسوبات مارنی اغلب مربوط به سازند قم است که از واحد های سنگ چینه ای شاخص دارایرسوبات مارنی در ایران مرکزی است. وجود املاحی مانند گچ و نمک در مارن های سازند قم باعث شده کهپتانسیل خورندگی در آن ها بالا باشد و خسارات زیادی را به سازه های مدفون در آن وارد کند. در این بررسیپتانسیل خورندگی مارن های اطراف شهر قم بر مبنای ویژگی های شیمیایی مختلف مانند غلظت سولفات،کلرید، مقدار PH و درصد مواد آلی طبق استاندارد های متداول در ایران (ASTM و AASHTO) بررسی و مشاهده شد که غلظت سولفات همه نمونه ها و غلضت کلرید بیشتر نمونه ها بیش از حد مجاز است، همچنین براساس PH نمونه ها طبق استاندارد ASTM خورنده و بر مبنای AASHTO غیر خورنده ارزیابی شدند. درصد مواد آلی نمونه ها هم بسیار کمتر از حدی بود که تاثیری بر خورندگی بگذارد. در نتیجه این بررسی پتانسیلخورندگی خاک های مارنی اطراف شهر قم بالا ارزیابی شد و ساخت سازه های بتنی و مخصوصاً فلزی در آن هامستلزم به کارگیری روش های خاص جلوگیری از خورندگی است.

کلیدواژه ها

رفتار مشکل آفرین، سازند قم، سولفات، کلرید PH

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.