اثر زاویه میخ در مقاومت بیرون کشیدگی میخ ها به روش مدل سازی عددی سه بعدی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
  • کد COI اختصاصی: SMFE02_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 992
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

برات نجفی خلج

گروه فنی، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

فریبا بهروز سرند

گروه فنی، واحد علوم و تحقیقات آذربایجان شرقی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، ایران

چکیده

لزوم اجرای پروژه های راهسازی و شهرسازی در مناطق کوهستانی مشکلات اجرایی زیادی برای مهندسان بوجود آورده که از جمله آنها می توان به مسائل مربوط به پایدارسازی شیراوانی ها و گودبرداری های قائم توسط سازه های نگهدارنده در شرایط سخت محیطی می باشد. معایب سیستم های صلب معمولف مهندسان را به استفاده از سیستم های انعطاف پذیرسوق داده که میخ کوبی خاک به عنوان یکی از سیستم های خاک مسلح از جمله آنها می باشد. اساس طراحی این عناصر بر مبنای کاربرد المانهای کششی در ناحیه مقاوم خاک و انتقال بار از طریق اصطکاک یا چسبندگی در ناحیه فصل مشترک خاک و عناصر مسلح کننده با شرط جابجایی اندک اولیه خاک می باشد. از آنجایی که یکی از دلایل گسیختگی در توده های مسلح، از جا درآمدگی مسلح کننده ها از داخل توده خاک می باشد. در این مقاله با استفاده از نرم افزار (FLAC(3D به مدل سازی سه بعدی این پدیده پرداخته شده و برای این منظور از مدل هندسی شیروانی با ارتفاع ثابت و میخ ها با زاویه نصب مختلف استفاده شده است. در مدل های ساخته شده نیروهای ایجاد شده در میخ ها مورد بررسی قرار گرفته و مشاهده می شود مقدار نیروی ایجاد شده در میخ ها نسبت به زاویه نصب آنها در یک زاویه مشخص به حداکثر مقدار خود می رسد و لذا با توجه به شرایط خاک و نوع میخ می توان زاویه اجرای بهینه میخ را روی شیروانی در طرح های مختلف محاسبه نمود.

کلیدواژه ها

میخکوبی، مقاومت بیرون کشیدگی، مدلسازی سه بعدی، زاویه میخ (FLAC(3D

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.